Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Sibiul este unul din cele doar cinci județe unde sporul natural mai este pozitiv

Sibiul este unul din cele doar cinci județe unde sporul natural mai este pozitiv

România a înregistrat un spor natural pozitiv (diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi numărul persoanelor decedate) în doar 5 din cele 41 de judeţe în 2017, arată datele de la Institutul Național de Statistică.

O analiză de la Statistică indică doar cinci județe unde se nasc mai mulți oameni: Ilfov (unde numărul nou-născuţilor a fost mai mare cu 956 de persoane faţă de cel al persoanelor decedate), Iaşi (cu un spor natural de 833 de persoane), Suceava (315 persoane), Sibiu (133 de persoane) şi Braşov (106 de persoane).

În restul celor 36 de judeţe din România, precum şi în municipiul Bucureşti, sporul natural a fost negativ în 2017, mai arată datele INS, citate de Zf.ro.

Spre comparaţie, în anul 1990, în 37 dintre cele 41 de judeţe sporul natural era pozitiv, iar în 4 judeţe exista deficit natural.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Gărgănel

Acum 4 ani

Pai cum, in sud, patria PSD sporul e negativ ?...Dar nu-i problema, ca acolo si mortii voteaza, deci nu e nici o pierdere la "partid"...
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Noroc cu astia din Prislop, Turnisor, Rusciorri, Dobarca etc., ca in rest n-are cine face copii, tineretul fiind plecat prin Europa.
Raspunde

S

Acum 4 ani

@rosu Nu cred, sunt județe cu mult mai mulți țigani, dar cu spor negativ. Tocmai, tineret e mult în Sibiu și vine și din alte părți. Mai mulți decât pleacă.
Raspunde

S

Acum 4 ani

Si sigur au fost ani in care erai mai puțin de 5 județe cu nașteri mai multe decât decese. Cred ca 5 este o îmbunătățire.
Raspunde

wick

Acum 4 ani

Garganel!!!! bun comentariul dar mortii care voteaza PSD n-au legatura cu sporul natural. au doar cu politica. dar macar am ras:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus