X
Mocanita-916x611

FOTO Lucrările la Mocănița avansează. Au venit primele vagoane elvețiene

Primele trei vagoane elvețiene au sosit miercuri la Mocăniță. O asociație din Elveția a decis să facă această donație județului nostru, după ce calea ferată de proveniență a fost închisă, anunță Asociația Prietenii Mocăniței, pe Facebook.

Este vorba de două vagoane-platformă cu pereți laterali, fabricate în anii 1880, respectiv 1906, și un vagon-salon de 16 locuri, fabricat în anul 1880, donate Mocăniței Sibiu-Agnita de asociația Ostgleis din Elveția. „Din câte știm noi, superbul vagonul-salon este singurul de acest tip pe o cale ferată îngustă din România”, spun reprezentanții asociației.

Alte patru vagoane urmează să mai sosească, parte a aceleiași donații. Tot ce lipsește acum este o locomotivă, pentru care Asociația Prietenii Mocăniței a înscris un proiect la Maratonul Internațional Sibiu 2019. Detalii despre proiect și cum puteți să donați găsiți AICI.

mocanita mocanita mocanita mocanita mocanita

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Cetatean

    Bravos.Daca mai mulți din tara asta s-ar implica în realizarea de lucruri frumoase cum au facut si o fac cei care se ocupă cu reabilitarea mocanita pe valea Hartibaciului , am ajunge departe.Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact