X

Votul tău nu contează. Uniți în paranoie

Alin Bratu

Chiar nu are rost. Oricum se știu rezultatele. Cine trebuie să câștige, oricum câștigă. Nu vota. Stai acasă. Votul tău nu contează. Sunt alții care îți creează viitorul.

Există oameni, în orice țară de pe această planetă, pentru care realitatea este cu totul alta. Ce vedem în fiecare zi, e fake. Sunt oameni care trăiesc în închipuiri sugerate de alți paranoici sau de unii care doar fac comerț, vânzând teorii cale conspirației.

După atentatul din timpul Maratonului de la Boston, din 2013, în peste 4.000 de tweet-uri se afirma că bombele erau o pistă falsă generată de forțele speciale ale marinei americane, celebrii US Navy SEAL.

După asasinatul în masă de la Colegiul Umpuqua a apărut zvonul, imediat după tragedie, că a fost de fapt o înscenare din rațiuni politice, pentru a restrânge dreptul de a deține arme.

După aproape fiecare atentat terorist cu mașini care intrau în mulțimi s-a spus că e vorba de fapt de acțiuni ale guvernelor, pentru a provoca ură împotriva musulmanilor.

Atentatul de la World Trade Center a produs milioane de dolari pentru creatorii de teorii.

După tragedia de la Colectiv au apărut voci care au spus că evenimentul a fost provocat de Klaus Iohannis, pentru a duce la căderea Guvernului Ponta.

Nu suntem primii care trecem prin așa ceva și nici ultimii. Cu șase ani înainte de izbucnirea Războiului Civil American, în anul 1855, un ziar texan relata: ”Este de notorietate faptul că monarhii Europei și papa de la Roma conspiră chiar în acest moment să ne distrugă și amenință să elimine instituțiile noastre politice, civile, religioase. (…) Catolicii din SUA primesc peste 200.000 de dolari anual din străinătate pentru a-și promova credința”. (sursa: ”Matrioșka mincinoșilor, Fake News, manipulare, populism” – Marian Voicu). Fake news, după cum a dovedit istoria. Și sunt zeci de mii de atâtea situații de-a lungul istoriei. Am ajuns aici datorită faptului că cei lucizi au fost la vot mai numeroși decât cei care văr conspirații la tot pasul.

Paranoicii văd viața ca o permanentă luptă între Bine sau Rău, în termeni absoluți. Cum dușmanul este Răul Absolut, singura șansă de victorie stă în eliminarea sa totală. Evident că este valabil și reversul. Răul Absolut va dori moartea celor care-i stau împotrivă. Vă pare cunoscut modelul? Numai în ultimele săptămâni, câți politicieni au declarat că sunt urmăriți pentru a fi asasinați.

Oamenii prinși în această isterie nu sunt doar de stânga sau doar de dreapta. Nu sunt doar cu studii primare. Nu sunt doar români, sunt și unguri, americani, francezi, englezi… Nu sunt doar ortodocși, ci și catolici, evanghelici… Paranoia unește. Lipsa de educație strânge laolaltă milioane de oameni ușor de manipulat.

Discursul pro-european care invită la vot este nul pentru acești oameni. Știu ei mai bine care este cursul lumii. Știu cine sunt dușmanii, cine sunt ceilalți. Nimic nu le va schimba opinia, oricum nu atât de repede. Doar copiii lor vor realiza că în tot ce au crezut aceștia nu a fost decât un fake news. Așa cum s-au lămurit urmașii texanilor din 1855.

26 mai 2019. Alegeri europene. Citește, documentează-te, votează!

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu cred ca aceste lucruri sunt implantate in oameni inca de la inceput chiar de religiile in care suntem botezati. Suntem invatati de la inceput ca exista Rai si iad, oameni care sunt cu Dumnezeu sau impotriva Lui. De aici aceeasi analogie aplicata mai departe.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  raspandache

  Votul meu nu contează. Contează doar votul talâmbilor manipulați emoțional înainte de fiecare alegeri. De ce să mai votez, că oricum iese cine trebuie, întotdeauna? Cu largul concurs al nătărăilor care ascultă orbește ce le spune propaganda.
  Votul meu nu contează, că nu eu număr voturile.
  Votul meu nu contează, dacă ar conta nu m-ar mai lăsa să votez.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2cents

  Paranoia este o tulburare psihica, la fel ca multe altele. Nu sunt atat de muti paranoiaci adevarati intre noi ca sa incline balanta atat de convingator.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact