Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

A aplecat cu ștampila de control acasă. O președintă de secție va fi propusă spre excludere

A aplecat cu ștampila de control acasă. O președintă de secție va fi propusă spre excludere

În urma sesizării depuse de reprezentanții Alianței 2020, Biroul electoral județean Sibiu a anunțat că va propune Autorității Electorale Permanente excluderea din Corpul experților electorali a unei președinte de secție de votare din Tălmaciu 2.

Potrivit sesizării depusă de Alianța 2020, președinta secției de votare numărul 212 din Tălmaciu 2 a plecat cu ștampila de control acasă, după sigilarea secției de votare, în seara zilei de sâmbătă, 25 mai 2019. Sesizarea depusă în dimineața zilei de duminică a primit răspuns după câteva ore. ”Pentru fapta sesizată de dumneavoastră, respectiv încălcarea prevederilor art. 81. Alin. 7, coroborat cu art. 120, nu constituie contravenție sancționabilă prin dispozițiile Legii nr. 208/2015, motiv pentru care ne vom adresa Autorității Electorale Permanente, în vederea sancționării președintelui secției de votare prin excluderea acestuia din Corpul experților electorali”, se arată în răspunsul semnat de judecătorul Dumitru Șomandră, președintele Biroului electoral județean Sibiu.

Reprezentanții sibieni ai Alianței 2020 au mai sesizat în cursul zilei de duminică și faptul că la șase dintre secțiile de vot din județ (6, 74, 76, 78, 164 și 188) buletinele de vot pentru referendum au aplicate ștampilele de control pe prima pagină. ”Aplicarea ștampilei de control în altă parte decât pe ultima pagină nu atrage nulitatea votului. De asemenea, precizăm faptul că biroul electoral al secției de votare legal constituit se va pronunța asupra valabilității votului”, se arată în răspunsul conducerii BEJ Sibiu la această sesizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus