Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

ACTUALIZARE Dragnea a ajuns la pușcărie. Dăncilă: „Uman vorbind, e o dramă. Nu-mi voi da demisia”

ACTUALIZARE Dragnea a ajuns la pușcărie. Dăncilă: „Uman vorbind, e o dramă. Nu-mi voi da demisia”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, totodată președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat, definitiv, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Actualizare 17:20 În timp ce mașina în care se afla Liviu Dragnea intra pe teritoriul Penitenciarului Rahova, premierul Viorica Dăncilă, care a preluat conducerea PSD, a făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă. „Uman vorbind, este o dramă atât pentru el, ca persoană, cât și pentru familia lui. Suntem alături de el, în calitate de colegi”, a declarat Dncilă, precizând că social-demcrații nu vor mai coomenta în niciun fel decizia de astăzi a instanței.

Viorica Dăncilă a mai spus că nu-și va da demisia din funcția de prim-minitru, dar că va respecta decizia unei eventuale moțiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă în Parlament.

„Suntem un partid unit. În momentele dificile, PSD a strâns rândurile, așa vom face și de data aceasta. Mâine, la ora 11:00, am convocat comitetul național, iar la ora 18:00 – comitetul executiv, pentru a vedea care sunt pașii următori și cum să procedăm în continuare.

Nu-mi voi da demisia, indiferent de solicitările unora sau altora. Vom respecta decizia luată în Parlament în urma unei moțiuni de cenzură dacă va fi depusă, dar nu înseamnă că dacă cineva ne cere demisia, o vom face imediat.

Suntem un partid responsabil, este importantă stabilitatea țării, mai ales că încă deținem președinția rotativă a președinției Consiliului UE.

Mulțumesc alegătorilor pentru voturi, vom face analize și vom veni cu soluții. Una dintre cele mai bune soluții este să continuăm programul de guvernare.

Nu există tabere în partid. Discuțiile le vom avea în partid, chiar dacă unele vor fi în contradictoriu” - sunt principalele declarații făcute de Viorica Dăncilă.

Actualizare 17:10 Mașina cu geamuri fumurii în care presa centrală a relatat că se afla Liviu Dragnea a fost “o diversiune“, relatează jurnaliștii din Capitală. Potrivit relatărilor televiziunilor centrale, Liviu Dragnea a așteptat în reședința sa sosirea unui echipaj de Poliție.

Actualizare 16:45 PSD se reuneşte într-o şedinţă de urgenţă, convocată de premierul Viorica Dăncilă, ca urmare a condamnării lui Liviu Dragnea, dar şi ca urmare a vocilor critice din PSD după rezultatul slab de la alegerile europarlamentar. Mai mulţi lideri PSD se află la sediul formațiunii din București.

Înainte de această ședință a avut loc o reuniune a Cabinetului de miniștri, la Palatul Victoria, pe tema rezultatelor scrutinului europarlamentare.

Actualizare 16:20 Liviu Dragnea a părăsit reședința din Capitală, în mașina personală, îndreptându-se către secția nr. 2 a Poliției din București. Mașina în care se afla Liviu Dragnea s-a strecurat printre jurnaliști și mai mulți cetățeni care au huiduit și, o parte, au lovit mașina cu geamuri fumurii în care se afla președintele PSD.

Actualizare 15:24 Liviu Dragnea va ajunge la penitenciarul Rahova, în cursul după-amiezii de luni, relatează presa centrală. Încă președinte al PSD, Liviu Dragnea se află la reședința sa din București, relatează aceeași sursă. Tot la penitenciarul Rahova este încarcerat și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Știrea inițială. Sentința a fost pronunțată luni, după-amiaza, de completul de cinci judecător ai Înaltei Curți de Casație și Justiție care s-a pronunțat în dosarul angajărilor fictive la Direcția de protecție a copilului Teleorman. Aceeași sentință a fost pronunțată și la judecarea dosarului pe fond, în vara anului trecut.

oÎn acest dosar, Dragnea a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, pentru că, timp de șapte ani, două persoane angajate în acte în cadrul Direcției generale de asistență socială și protecția copilului Teleorman – este vorba de Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica – lucrau, de fapt, pentru PSD Teleorman. Situația s-a petrecut în perioada în care Dragnea era atât președinte al PSD Teleorman, cât și Consiliul Județean Teleorman, în subordinea căruia funcționează DGASPC Teleorman. Cele două angajate au primit sentințe de închisoare cu suspendare, în urma apelului, una dintre cele două recunoscându-și încă de la început vinovăția.

De altfel, acum, în urma judecării apelului, în afară de Liviu Dragnea nimeni nu a mai primit condamnare la închisoare cu executare. Nicușor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic și Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman, a primit trei ani de închisoare cu executare, Constantin Claudiu Bălăban, fost şef al Complexului de Servicii destinate Copilului şi Familiei din municipiul Alexandria, aflat în subordinea DGASPC, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, iar fosta șefă a DGASPC Teleorman, Rodica Miloș, - la trei ani cu suspendare.

Declara că nu se teme

În seara zilei de duminică, după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea declara că nu se teme de sentința care a fost amânată spre pronunțare pentru ziua următoare. "Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare". Dragnea s-a arătat iritat întrebat fiind dacă are bagajele făcute.

Acum, fie Liviu Dragnea se va prezenta singur la arestul Poliției înainte de a fi transferat în pușcărie, fie la domiciliul său se vor deplasa polițiștii pentru a-l escorta în arest.

Știrea este în curs de actualizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Alesb

Acum 4 ani

Hmmm, ar trebui sa înceapă prin a-și rade mustață, sa fie mai atractiv acolo. Hot ordinar!
Raspunde

???

Acum 4 ani

Cate case a furat?
Raspunde

Vreau in Europa

Acum 4 ani

Gata cu PSD! Am tras apa la toaleta ! Dragnea este istorie . In Piata Mare cu sampanie .
Raspunde

////

Acum 4 ani

Nu stii tu sa deschizi o sticla de sampanie...
Raspunde

Sebastian Florin

Acum 4 ani

Nu ma bucur de raul nimenui. Ma bucur doar ca am scapat, desi intr-un mod iesit din comun, de un om care a facut enorm de mult rau acestei tari. Prin inchiderea lui, poate vom ajunge sa avem un guvern care sa faca autostrazi, spitale si politici care sa faca Romania o tara care in care merita sa traiesti. Indirect, el si turma lui, sunt responsabili de mii de morti si suferinta.
Raspunde

Ileana g

Acum 4 ani

Nici un guvern nu o să facă asta din păcate. Toți vor uita de unde au plecat când ajung acolo... De asta sunt sigur. Toți vor începe sa fure. Dar ideea e să-i taxam pe toți de acum in colo. Cum mișcă , cum ieșim.
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 4 ani

Uhhaa!!! Puscarias ordinar, ai tinut in sah o tara intreaga!! Ai pus marionete si incompetenti in guvern. Ti-ai umplut partidul de slugi si de pupatori de dosuri, ne-ai vandut tara "consilierilor" tai israelieni.
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Deci cum e draga Bogdanel Trif? Vi la mine la spalatorie? Ti-am zis ca am nevoie de tine...Nu ti-am spus eu ca vorbim de luni incolo, ca PSD-ul vostru va fi istorie, ca voi nu o sa face-ti mai mult de 25% si ca Dragnea va fi la racoare, iar tu vei fi mazilit urgent de Viorel de la Medias? E Pa si cu tine....
Raspunde

bogdanel

Acum 4 ani

Pana una -alta, spala tu!
Raspunde

Ciuciu

Acum 4 ani

foarte bine !
Raspunde

PSD Mizerie

Acum 4 ani

Ne-au furat anii din viata acesti indivizi.....unii oameni au plecat din tara, altii din viata, cu speranta ca Romania va evolua spre bine.... NU UITATI...ca Dragnea NU SINGUR a facut toate mizeriile.... ci cu ajutorul acestei gasti de interlopi numiti PSD ! Se vor descotorosi acum de Dragnea si vor incerca sa se victimizeze, sa va mai fure cativa ani din viata.... sa scape, poate prin Brazilia sau alte tari mai calde !!! Sau sa distruga cumva justitia, vor incerca orice... Nu uitati ! Cine sunt acesti indivizi...psd.
Raspunde

Rares

Acum 4 ani

Dancila a ramas orfana si Trif a ramas fara fund de pupat. Hai, menestrelule, cu dreptul la replica, mai publica un articol aici in care sa te afunzi si mai tare in penibil. te provoc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sufana

Acum 4 ani

Eu mi-as da demisia, dna Dancila, si as lasa securistii imberbi sa isi faca de cap pana in 2020, ca apoi sa castigam iar 46 la suta din voturi! E o reteta buna la acest tineret psihopat.
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Bai sufana, tu o ti tot intr.o prostie, cand te faci bine? Nici in al 12 ceas nu pricepi? Drac nea si ai lui (inclusiv tu) au dovedit de ce sunt instare ultimii 3 ani. Hoti, ticalosi, perversi, mincinosi, sodomiti, opariti, manelisti...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Și acum începe măcelul! Comuniști o să sară ca hienele la ciolan!
Raspunde

///

Acum 4 ani

Crezi ca-s liberalii?
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Daca mai are ceva pretini, acolo, sus, nu-i mare bai: o noua ordonanţa pentru graţiere şi amnistie, si gata ;-). Da io cred ca o sa fie tradat de pretini precum idolul sau, impuscatul din ziua de Craciun. Va ramane in temnitza. Si lucrurile vor merge mai departe, cu oameni noi, promisiuni noi etc. La randul lor, oamenii tot spera, spera. De 30 de ani. Si viata-i scurta...
Raspunde

echidistantul

Acum 4 ani

Nu mai jubilati! Atata s-au scremut judecatorii pana au reusit sa-l infunde pt. un lucru de nimic... Iar marii penali se lafaie in functii. istoria le va da ce merita!
Raspunde

cetatean

Acum 4 ani

planul A a picat, adica sa scape de puscarie, acum planul B sa iasa din puscarie repede, pacat a tinut tara pe loc sau mai rau am mers spre rau, acum trebuie sa muncim sa ajunge la nivelul de dinainte
Raspunde

gigi contra

Acum 4 ani

Tara o tinem noi pe loc prin mentalitatea:sa moara capra vecinului, sa inte Dragnea in puscarie, sa castigam noia alegerile, sa demisioneze cutate, in loc sa ne vedem fiecare de treaba noastra!
Raspunde

Din Sistem

Acum 4 ani

Daca PSD ar avea CONSILIERI cu mai multi de 2 neuroni ar trece in opozitie si ar lasa PNL +USR PLUS (Ciolos la guvernare a fost dezastru) sa guverneze pana la alegeri. Ar fi un test bun. Din pacate nu-i cred in stare de asa o mutare inteligenta. Eu si inca vreo 50% (CINCIZECI LA SUTA) din populatia cu drept de vot astept un partid credibil care sa-mi ia votul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus