Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Niște politicieni fură un popor. Care e procurorul care preia marele caz?

Marele dosar care ar da lovitura finală șefilor actualei toxice coaliții de guvernare ar trebui să fie cel legat de gestionarea votului diasporei românești la alegerile europarlamentare și la referendumul pe tema Justiției.

Căci ceea ce s-a întâmplat, din nou, în toate marile orașe ale Europei, cu sute de mii de români stând cu orele la coadă să voteze nu a fost doar o neglijență. Ceea ce s-a întâmplat cu miile (sau zecile de mii) de români care după multe ore de stat la cozi nu au mai apucat să voteze a fost un act intenționat al unor lideri din actuala coaliție. Lideri care pot fi identificați, ale căror decizii sau lipsă de decizii pot fi stabilite clar, ale căror fapte care au afectat un drept constituțional a mii (dacă nu cumva zeci de mii) de români sunt cât se poate de evidente.

Nu. Nu doar Teodor Meleșcanu, abisal de slinosul politician redevenit ministru de Externe în vremea unor alegeri furate, este vinovat pentru că pentru a doua oară sute de mii de români au fost umiliți și mii sau zeci de mii au fost furați de dreptul de a vota. Este o întreagă clică de uneltitori acolo, la vârf, care au furat românii.

Și ce români au fost furați! Aceia care după ce au luat pentru a doua oară viața de la zero plecând care pe unde la tot felul de vârste, care după ce au muncit pe brânci au condus sute de km pentru a se alinia la cozi absolut înfiorătoare. Români care au stat și cinci, șase sau chiar șapte ore și ceva la cozi infernale în speranța că pot vota (asta în timp ce am văzut sibieni care sosiți la secțiile de votare cu cozi de 15 – 20 de minute, au făcut cale întoarsă, fie definitiv, fie în speranța că mai târziu “va fi mai liber“ sau, mai mult, alți sibieni au stat acasă și au făcut iarăși ceva pe el de vot).

Astfel de români au fost furați.

Doar că instrumentarea unui astfel de dosar penal nu este deloc un demers facil. De la simpla idee că e nevoie de mii de audieri și chiar comisii rogatorii, până la identificarea corectă a faptelor penale de care se pot face vinovați cei din fruntea actualei coaliții de guvernare și până la lupta cu o presiune publică împotriva unui astfel de demers, totul va fi complicat. Ar urla ca din gură de șarpe cei din PSD și ALDE că este un dosar politic în care Justiția încearcă să se urce pe valul unui vot politic.

Dar un astfel de dosar ar putea duce la apariția unui rechizitoriu – operă de artă. Unul prin care un procuror poate trimite în instanță o galerie de politicieni aflați vremelnic în funcții înalte, de unde au furat cu bună știință câțiva ani din viața a mii și zeci de mii de români.

Nu știu dacă în România există în acest moment acel procuror sau acea procuroare care să poată întocmi acel rechizitoriu-operă de artă care să aducă dreptatea pentru miile și zecile de mii de români.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Zigma

Acum 4 ani

Domnule Deleanu, Ce iti mai e si cu lipsa asta de logica.... Hai sa vedem ce veti scrie la urmatoarele alegeri organizate de PNL-USR daca se va intpla exact acelasi lucru in diaspora mult iubita.... Si se va sta la exact aceleasi cozi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus