X
va vedem protest

Comunitatea Vă vedem din Sibiu continuă protestele în fața sediului PSD: “sunt două cereri simple“

În a 533-a zi de proteste continue în fața sediului PSD Sibiu, după condamnarea lui Liviu Dragnea și înfrângerea PSD – ALDE de la europarlamentare, reprezentanții comunității Vă vedem din Sibiu anunță că protestele vor continua până la îndeplinirea a două solicitări.

Protestele de câte 15 minute, de la ora 12:00 a fiecărei zile, în locul pe care l-au botezat “Zona liberă de corupție“ vor fi continuate de către cei care au aderat la comunitatea Vă vedem din Sibiu, anunță reprezentanții acestora pe pagina lor de Facebook. Anunțul a fost făcut după două zile în care reprezentanții comunității arată că s-au bucurat ca urmare a mobilizării masive a românilor la votul pentru europarlamentare și referendumul pe tema Justiției. “Acum, după aceste două zile, e vremea să admitem că mai avem de luptat până să ajungem la acea Românie perfect normală – iar protestul nostru trebuie să redevină protest. Tăcut, demn, curat, la fel ca până acum – dar protest“, scriu reprezentanții Vă vedem.

Aceștia arată că votul pro-european și condamnarea lui Liviu Dragnea, președintele PSD, nu au rezolvat însă problemele din Justiție, care au generat inedita formă de protest. “Modificarea Codurilor Penale este încă pe rol, legile justiției au produs efecte aberante, condamnate de Comisia Europeană prin MCV, de Comisia de la Veneția, de Parlamentul European – și, în fine, de toate zonele raționale ale planetei“.
În acest context, protestele Vă vedem din Sibiu mai urmăresc în acest moment “aplicarea integrală a tuturor recomandărilor Comisiei Europene prin Mecanismul de Cooperare și Verificare“ (care pot fi consultate aici), dar și modificarea sistemului de vot pentru diaspora. Reprezentanții Vă vedem din Sibiu cer “reglementarea de urgență a votului electronic și prin corespondență pentru diaspora“, ai cărei membri au fost puși din nou în situația de a nu putea vota.

“Sunt două cereri simple – dar a căror punere în practică e ușor de urmărit. Vom fi în stradă zilnic, ca și până acum, atâta vreme cât guvernul va refuza să le pună în practică. În absența acestor două chestiuni, România nu e cu adevărat o țară europeană. Iar noi știm foarte bine – așa cum spunem de 533 de zile – că România e Europa“, își încheie cei de la Vă vedem din Sibiu mesajul.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Rezistent

   Cele menționate de către dumneavoastră nu sunt stipulate în fișa postului,
   până la noi modificări noi # rezist.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ileana g

  Exagerați cu o Românie “perfect normala” – chiar credeți că alt partid e mai bun și că rezolvă problemele instant? o sa fie haios când veți vedea asta. Mai e mult de lucru până la o Românie “perfect normala”. Și ar trebui început de jos… Tot amânăm asta. Nu ne facem vine curând.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Dumi

   Stați liniștită! Au început prin promovarea de oameni noi (neviciati) la Camera Deputaților, Avocatul Poporului… Pt Videanu, Berceanu nimic? Blaga vad ca s-a pricopsit cu Basel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact