X
turcan

Opoziția se unește. Raluca Turcan, propusă de PNL, USR și PMP pentru șefia Camerei Deputaților

Liderul de grup al PNL în Camera Deputaților, Raluca Turcan, este propunea comună a PNL, USR şi PMP pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. „Desemnarea preşedintelui Camerei Deputaţilor reprezintă un moment de maxima responsabilitate pentru partidele de opoziţie. Nu mai vorbim de orgolii, cu de obligaţie pe care o avem. Pentru a putea avea şanse de reuşită trebuie sa existe un efort comun al partidelor de Opoziţie. În sensul acesta am plecat împreuna cu colegii mei, Dan Barna şi Eugen tomac, de la o serie de responsabilităţi faţă de cetăţenii României. În primul rând vorbim despre corectarea prevederilor de justiţie. Este obligatoriu să transpunem recomandările Comisiei de la Veneţia. Am plecat de la ideea că trebuie să facem dreptate cetăţenilor din diaspora. De aceea e nevoie de o susţinere în Parlament”, a afirmat Raluca Turcan, citată de Mediafax.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dispus vacantarea mandatului lui Liviu Dragnea

Comisia juridică a adoptat, marţi, două proiecte de hotărâre care vizează vacantarea funcţiei de deputat şi funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Liviu Dragnea, iar deputaţii urmează să ia act de hotărâri, în plen. Partidele vor veni cu propuneri pentru noul preşedinte.

Propunerea de vacantare a fost adoptată în unanimitate, în cadrul Comisiei juridice. Astfel, proiectele de hotărâre se vor duce în plenul Camerei Deputaţilor, apoi fiecare grup parlamentar va putea veni cu propunere pentru noua conducere.

Potrivit unor surse politice, parlamentarii vor lua act de decizia Comisiei juridice miercuri.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dumi

  Super! În sfârșit sunt propuși oameni noi! La Camera Deputaților, avocatul poporului. Pentru Videanu, Berceanu și restul nimic? (Blaga vad ca a prins loc călduț, cu Base)…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Incepe groaza in gloata penalilor.
  Mustacila la puscarie, urmeaza motocicleanu.
  Tocmai ce i-au ridicat imunitatea.
  Sufana, ce te faci, ce dosuri mai pupi acuma?
  Te dai pe de alea cu sarma? Vezi sa nu te julesti la limba ma bostane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact