Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Păcatul în care cad pesediștii sibieni

Nici măcar unu din zece sibieni nu crede în PSD. Nici măcar 12% din oamenii județului ăstuia nu cred în PSD. Evident, votul de duminică nu a fost despre europarlamentare, ci despre Dragnea, Dăncilă și toți cei care i-au slujit. Iar cei de la Sibiu, din plin au făcut sluj.

Halucinatele comunicate ale lui Bogdan Trif, pline de țâfnă și ifose s-au temperat brusc. Dar nu este suficient. Conducerea social-democraților sibieni reprezintă, în acest moment, un eșec al clasei politice tinere din PSD (bine, că nici la rezultatele noii generații liberale din Sibiu nu poți bate prea mult din palme). Ceea ce s-a dorit o evoluție în democratizarea organizației de la Sibiu – în Biroul permanent interimar au fost aduși toți primarii, adică toți acei lideri de comunități conectați la realitate – a devenit o maimuțăreală a gesturilor și temelor lansate de Dragnea. Și încă una cu tente sinucigașe politic la nivel local prin atacurile repetate, pline de erori voit subliniate la adresa lui Iohannis. Acel sibian care ar fi putut fi pe viață primar al celui mai important oraș din județ, dar a renunțat pentru a fi președintele țării. Și încă un președinte care la final de mandat nu are contracandidat care să-i reziste într-o confruntare directă. Un fel de s-au pișat contra furtunii și au persistat în asta.

Pentru postul de ministru al lui Bogdan Trif s-au lăsat călcați în picioare toți ceilalți pesediști sibieni. Și mulți dintre ei nu erau de acord cu Trif, dar au tăcut. Și tac în continuare. Chiar nu cred, asemenea social-democraților din restul țării că pot ajunge la soarta PNȚCD-ului. Refuză să creadă că vremurile se pot schimba și că majoritatea acestei țări chiar își dorește și principii, nu doar pensii, salarii, făină și ulei.

Și după tot eșecul ăsta (care s-a mai repetat doar în voturile diasporei, cele din Covasna, Harghita și Cluj) majoritatea celor din PSD Sibiu – de la Trif, la Stanciu (care a fost, totuși, o voce distinctă de cea a lui Trif, chiar dacă nu atât de vizibilă) și la majoritatea primarilor care conduc organizația vorbesc de ceva analiză, ceva continuitate, să vadă, că o fi că o păți. Nici măcar unul din zece sibieni nu mai are încredere în organizația lor. Și încă nu vedem măcar o demisie.

Continuarea politicii actuale transformă PSD, la nivel local, într-o formațiune relevantă doar prin primăriile de comune și orășele.

Și știți care cred că e păcatul? Că în PSD Sibiu încă mai sunt oameni de nădejde și de calitate (chiar dacă pare ceva ciudat de afirmat în aceste momente) care nu merită să devină irelevanți. Pentru că și așa suntem în criză de lideri capabili.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jhon Branch

Acum 4 ani

Petri PSD, sigura speranta so ancora in realiatate este Catalin Stanciu. Check him!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jhon Branch

Acum 4 ani

Catalin Stanciu, fara a fi pertinent este singurul om politic la nivel de municipiu care ar putea prelua si organiza PSD judet Sibiu
Raspunde

S

Acum 4 ani

Nu prea cred eu ca sunt asa de calitate și nădejde când sunt într-asa un partid. Da, mai fac unii și lucruri bune, dar sigur e ceva foarte în neregula cu ei dacă au rămas în PSD. Sau, de fapt, chiar pt ca au intrat din start în PSD, un partid care nu a fost niciodată ok pt un om de bun simt. În cel mai bun caz nu-și dau seama, nu-i duce mintea sa vadă în ce cloaca au întrat și în ce cloaca rămân.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihaela

Acum 4 ani

Catalin este un om cu capul pe umeri. Merita sa fie presedinte al echipei judetene!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alin

Acum 4 ani

Terminați cu prostiile, de departe cel mai profesionist om pe care îl au este prefectul. Este singura speranță pentru a mai exista PSD Sibiu.
Raspunde

Mihaela

Acum 4 ani

Cine este prefectul? Nimeni nu stie cum il cheama. Ce a facut? Ce experienta profesionala are? Parca era secretara din Rosia. Ce imi este o secretara din Videle, cum e Carmen Dan sau prefectul. Iar mergem pe incompetenti pe stilul dragnea? Sibiul are nevoie de oameni verticali, care nu au lucrat la stat toata ziua, care nu au stat toata ziua sa joace solitaire pe computer. Sa fim seriosi. Avem nevoie de oameni de nadejde si profesionisti.
Raspunde

Social Hotia

Acum 4 ani

Ce discutam aici.... PSD e o adunatura de inepti, impostori si in general oameni buni de nimic altceva decat demagogie ieftina, hotie, inselatorie... chestii de genul asta. Au jucat alba-neagra cu Romania de cand le-a dat Stalin puterea, dupa razboi... e aceeasi caracatita. Acesti indivizi si organizatia asta bolnava si groteasca apartin istoriei.... istoriei, puscariei, justitiei de care tot fug, nu unei Romanii care se vrea civilizata si moderna. Nu are nimeni nevoie de asa ceva, daca dispare PSD, abia pot avea altii sansa de a forma un partid autentic sa-i ia locul... nu se prabuseste planeta daca dispare aceasta adunatura de limitati intelectual cu gandul la furat si mainile adanca infipre in buzunarele fiecaruia dintre noi. Locul lor nu e sa ne conduca... ei nu sunt buni nici de a da cu sapa. E o umilinta pentru cetatenii romani faptul ca au acte eliberate de institutii controlate de acesti indivizi. O mare rusine... de-aia au si plecat multi.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Realitatea este că în momentul când iei parte la unele acțiuni, chiar și pasiv, ești complice! Dragnea nu ajungea acolo și nu făcea ce a făcut fără toți membrii pesede, mari sau mici, care l-au susținut fie direct, fie indirect prin inacțiune. Deci faptul că X și Y sunt oameni de calitate dar care totuși de câțiva ani se complac să privească în timp ce se duce totul de râpă și cântă în strună liderului suprem nu prea demonstrează calitate și coloană, principii sau orice altceva decât dorința de a supraviețuii și a se căpătui! Deci puie mesede!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus