Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
1°C

Prima ședință PSD fără Dragnea. Codrin Ștefănescu și Darius Vâlcov, pe lista neagră

Prima ședință PSD fără Dragnea. Codrin Ștefănescu și Darius Vâlcov, pe lista neagră

Conducerea PSD se întrunește astăzi în două ședințe pentru a prelua oficial puterea în partid, după plecarea lui Liviu Dragnea. Surse din conducerea PSD au declarat pentru Digi24.ro că pe lista neagră s-ar afla, în afară de Codrin Ștefănescu și Mircea Drăghici, inclusiv Darius Vâlcov, eminența cenușie a guvernării, autorul bugetului de stat și al politicilor economice.  Viorica Dăncilă a avut luni seara mai multe discuții cu șefii de organizații județene care s-au dezis de Liviu Dragnea, și au stabilit împreună  coordonatele principale ale reorganizării PSD în vederea salvării de la dezastru. Pe de o parte, s-au stabilit ocupanții principalelor funcții de la vârful partidului, urmând ca Viorica Dăncilă să fie președinte, Paul Stănescu să fie președinte executiv și Rodica Nassar secretar general. Pentru președinția Camerei Deputaților, în locul lui Liviu Dragnea, favorit este Marcel Ciolacu, iar pentru postul  de ministru al Justiției, care va avea ministru plin, este preferată Ana Birchall, care ocupă acum portofoliul ca interimar.

În CEX se va propune și eliminarea de pe lista candidaților pentru Parlamentul european a celor patru nume care au fost impuse de Liviu Dragnea din afara partidului, lucru care i-a nemulțumit pe social-democrați, anunță Digi24.

Se va pune și problema plecării sau rămânerii la guvernare, prima variantă fiind considerată de unii drept singura soluție pentru salvarea partidului, dacă ar avea timp să se reconstruiască în Opoziție. Marea majoritate însă nu este de acord cu plecarea de la guvernare și insistă pe refacerea echipei de la palatul Victoria în jurul Vioricăi Dăncilă și pe negocieri cu Victor Ponta și cu UDMR pentru asigurarea majorității în Parlament, astfel încât Cabinetul să supraviețuiască unei moțiuni de cenzură.

Codrin Ștefănescu a declarat, marți, înainte de ședința BPN a PSD, că s-a săturat de colegii care se delimitează de Liviu Dragnea. "Nu vreau să fiu surprins în perioada următoare că există colegi care se vor delimita de el (Liviu Dragnea - n.r.). M-am săturat să văd oameni care se delimitează de colegi care sunt la ananghie, m-am săturat să văd colegi de-ai noștri care se delimitează de Olguța Vasilescu când are cătușele la mâini, de Gheorghe Nichita când e condamnat, de Radu Mazăre, de Nicușor Constantinescu, de Costică Niță, m-am săturat să văd oameni care se delimitează de camarazi și colegi când sunt la ananghie, cum e cazul lui Ionel Arsene", a spus Ștefănescu, înainte de ședința PSD.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

yyy

Acum 4 ani

unde e acest individ sa ne vorbeasca de "ceata si omerta" de la Sibiu? asking for a friend...
Raspunde

Partidul Bulău

Acum 4 ani

Pai mai e ceva alb pe lista aia plina cu penali ?! PSD ar trebui sa-si mute sediul la bulău... aia ar fi singura miscare sincera a acestor gandaci.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Văd că și postaci au amuțit! Cred că în sediile grupării infracționale organizate pesede se stă și la masă cu mâinile la vedere, atât de multă iubire și încredere e! Trif ce face oare? Caută noi orificii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus