X
aeroport-53

Șefii Aeroportului din Sibiu nu vor încasa prime pentru activitatea de anul trecut

Creșterea veniturilor și a traficului de pasageri, respectiv introducerea de rute noi care să lege Sibiul de alte orașe europene nu sunt suficiente pentru conducerea Consiliului Județean de a aproba prime pentru șefii Aeroportului Internațional Sibiu.

În Raportul de evaluare a performanțelor Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu pentru anul 2018, semnat de președinta CJ Sibiu, Daniela Câmpean, sunt trecute în revistă principalele activități și realizări ale aeroportului, în cursul anului trecut. În document se menționează că în anul 2018 numărul total de pasageri înregistrați în trafic a fost de 700.353, o creștere cu aproximativ 31,32% față de anul 2017. Acest lucru a plasat Aeroportul din Sibiu pe locul a cincilea pe țară.

În total, instituția aeroportului din Sibiu a realizat în anul 2018 venituri de 23,1 milioane lei, iar cheltuieli – de 22,9 milioane lei. În ceea ce privește analiza execuției bugetare, în raport se menționează că „Regia a obținut un raport echilibrat între valorile planificate și cele realizate, asigurându-se o predictibilitate crescută a evoluției performanțelor sale financiare”. Adică este vorba despre o execuție de 95,6% a sumei bugetate, de 23,9 milioane de lei. Unul dintre indicatorii care nu au fost realizați, în opinia conducerii Consiliului Județean Sibiu, se referă la capitolul cheltuieli totale raportate la 1.000 lei venituri totale. În acest caz rezultă un raport negativ de -2,81%, „având în vedere că Regia a utilizat venituri din transferuri doar suma de 700.000 lei”.

CJ Sibiu a analizat nouă indicatori de performanță financiari și nefinanciari rezultați din planul de administrare și efectiv realizați în anul 2018. Doi dintre acești indicatori nu au fost îndepliniți: rata profitului brut și cheltuiala la 1.000 lei venituri.

„Indicatorii de performanță nu au fost îndepliniți integral, așadar pentru activitatea desfășurată în anul 2018 conducerea administrativă și executivă nu va beneficia de acordarea componentei variabile”,  se menționează în Raportul de evaluare.

Același document concluzionează, totodată, că „din punct de vedere operațional, activitatea s-a desfășurat normal, neînregistrându-se evenimente sau incidente”.

Raportul a fost inclus pentru a fi adoptat pe lista suplimentară a ședinței CJ Sibiu de pe 30 mai 2019.

Precizăm că Aeroportul Internațional Sibiu este condus de patru directori (general, economic, comercial și operațional) supravegheați de un Consiliu de Administrație din șapte membri. Salariul membrilor din Consiliul de Administrație al Aeroportului Sibiu este de 3.496 lei brut, în timp ce al președintelui CA – 4.341 lei brut. Directorii primesc salarii între 9.950 lei brut și 15.912 lei brut.

Aeroportul Internațional Sibiu servește atât operatori low-cost, cât și companii de linie, printre care Austria Airlines, Blue Air, Lufthansa, Tarom, Wizz Air și Air Bucharest.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  aeroportul Sibiu este o rusine si o dovada clara a incompententei si ignorantiei celor care-l conduc (probabil simpatizanti PSD!!!)…ar trebui sa le reduca salariile cu 25%!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un cetatean

  scapati odata pentru totdeauna de taximetristii pirati…care nu vor sa dea chitanta si iau numai cursa care o vor ei!!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   dancp2

   aveti dreptate ! numai ca politia locala si alte MILITII stau la caldurica prin centru
   pasageriidin avioane sint si ei CETATENI care nu trebuie sa fie abuzati de o mafie de taximetristi
   PUNETI 5MICROBUZE/CA AVETI/pe 2 trasee principale si vedeti cum dispar
   AUDE PRIMARIE?TRANSMIXT?alte trans-uri!
   sau nu vreti doamna fodor?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Partidul Bulău Reloaded 5

  Sunt acolo o gramada de impostori plantati la comanda, care staud egeaba, ca in orice institutie care are legatura cu statul, actualmente inca pesedist.
  Ar trebui sa se faca un audit, sa se determine care exact ce face acolo si daca se justifica…o sa fie mare descoperire cand se va dovedi ca aprox 50% frunzaresc niste hartii de colo colo si umbla prin orase la cafele pe salarii de 1000 de euro.

  Aeroportul TREBUIE EXTINS, parcarea aia e o rusine, mai mult defecta decat functionala, taximetristii pirat, etc etc. Dar cand ai o gramada de impostori infiltrati ca si angajati, e greu si practic….si oamenii care ar putea sa isi dea interesul sunt demotivati.

  Cine vrea sa lucreze cu 5 lipitori pe langa el ?!?!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Adi

  …conducere politica…obiceiuri politice…nepotisme…incompetenta…etc… putinii oameni capabili care intr-adevar muncesc acolo sunt pusi la zid si platiti cu salarii de nimic……..asta e Aeroportul International Sibiu !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  In Preajma

  Dacă vă uitați peste structura organizatorică veți recunoaște în conducere niște nume sonore (rude a unor mahări locali, poliție, etc).

  În aceste condiții nu prea văd cum în viitorul apropiat o să se schimbe ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact