Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Un film pitoresc despre viața la temperaturi scăzute la Astra Film Cinema

Un film pitoresc despre viața la temperaturi scăzute la Astra Film Cinema

Profesor în Groenlanda, filmul de joi, de la ora 19:00, de la Astra Film Cinema, spune povestea lui Anders, un tânăr profesor danez care caută aventura și modul de viață tradiţional într-un sat înghețat din sudul Groenlandei.

Filmul urmărește relația care se dezvoltă în primul an între profesor și elevi, dar mai ales relația dintre el și localnici, o comunitate de vânători și pescari din tată în fiu, pentru care deprinderea mânuirii ustensilelor de vânătoare și a săniilor trase de câini sunt prioritare cursurilor de la școală. Copiii sunt fie plini de energie și imposibil de ținut sub control, fie complet absenți din sala de clasă. Treptat, profesorul devine interesat de activitățile localnicilor, de mitologia vânătorii și de arta  supraviețuirii la temperaturi scăzute.

Cu imagini intime cu fețele arse de soare și de frig ale protagoniștilor, cu peisaje pitorești și înghețate, dar mai ales cu poveștile redate cu delicatețe ale localnicilor care portretizează modul de viață și supraviețuire dintr-un sat din Groenlanda - de unde unii dintre ei nu au ieșit niciodată - filmul Profesor  în Groenlanda se situează la granița dintre documentar și ficțiune și va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Profesor în Groenlanda, regia Samuel Collardey, Franța, 2018,94 min.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Rezervări la tel: 0269.202.430

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus