Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Festival culinar la Chirpăr, de Ziua Copilului

Festival culinar la Chirpăr, de Ziua Copilului

Tineri din toată România, elevi de școală gimnazială și liceu, vor sărbători ziua copilului altfel, în cadrul Zilei Naționale #eusuntdeIMPACT, inițiată de Fundația Noi Orizonturi la nivel național.

De 1 iunie, în 19 județe se va sărbători faptul că tinerii şi copiii au un rol activ în îmbunătăţirea societăţii, au un cuvânt de spus şi pot fi implicaţi în decizii ce ţin de bunăstarea întregii planete.  Astfel, tinerii din cluburile IMPACT vor implementa la unison acțiuni civice pentru membrii comunității lor.

„Această zi nu este doar despre ziua copilului, ci mai degrabă este despre implicarea fiecărui copil în comunitate şi în cele mai importante provocări ale planetei. Prin campania națională #eusuntdeIMPACT, copilul este cel care dă, nu este cel care primeşte. Dăm glas tinerilor spre a spune povestea mai departe și a arăta că acţiunile lor schimbă pas cu pas ţara într-un loc mai bun”, spun organizatorii.

Clubul GreenIMPACT Micii Eroi din Chirpăr, format din elevi ai Scolii Gimnaziale Chirpar, îndrumați de liderii clubului Pârvu Cristina si Banea Ion Marius, organizează de Ziua Națională IMPACT- Festivalul Culinar Chirpăr.

„Continuăm și în 2019 să descoperim, să redescoperim și să ne bucurăm de rețetele locale în frumoasele peisaje din Colinele Transilvaniei, împreună cu copiii clubului GreenIMPACT „Micii Eroi” din Chirpăr. Vă invităm cu mic, cu mare, începând cu ora 11:00, să admirați natura, să cunoști istoria satului Chirpăr, să încercați mâncarea tradițională și să vedeți lumea satului autentic prin ochii copiilor ce trăiesc aici”, transmit reprezentanții festivalului.
Cei prezenți la Chirpăr vor putea degusta pâine cu untură, brânzeturi din sat, slănină, jumări, mâncare la ceaun, plăcintă cu branză de vacă, plăcintă cu mere și scorțișoară, gogoși, sirop de soc si o mulțime de alte bucate.

Mai multe detalii despre eveniment veți găsi AICI

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus