Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ce facem în weekend? Alergăm și apoi facem un picnic în Huet

Ce facem în weekend? Alergăm și apoi facem un picnic în Huet

Primul weekend al verii ne întâmpină cu unul din cele mai mari evenimente de alergare din țară, un picnic în Piața Huet și inaugurarea summer park-ului de la Arena Platoș Păltiniș.

Vineri, 31 mai

Înainte de orice altceva, cu siguranță aveți nevoie să vă încărcați puțin bateriile, după o zi la muncă/școală. Nu uitați, așadar, că cea mai bună pizza, perfectă pe post de deschizător de seară plină cu distracții, se prepară la Pizza by Tango. Iar dacă nu aveți vreme de o pizza întreagă, puteți lua doar o felie, pentru drum.

O operă clasică tradusă într-un Hamlet contemporan, un regizor vizionar, o trupă atipică, tânără și vie de actori, spații neconvenționale de joc, un mesaj social, cam așa sună spectacolul din această seară, „Hamlet și noi”. evenimentul este programat să înceapă la ora 18:30, la Biblioteca ASTRA.

999

Grupul Vocelis revine la Sibiu pentru a aduna în același loc, adică la Underground Pub, prietenii și iubitorii de frumos. Muzicienii vă așteaptă în această seară, de la ora 20:00, intrarea fiind 20 de lei.

234

Sâmbătă, 1 iunie

De 1 iunie avem multă treabă! Iar lucrul cu care începem ziua ne va ține cu nivelul endorfinei la maxim pentru tot restul zilei. Maratonul Internațional Sibiu pe rând startul curselor pentru cei aproape 5.600 de alergători, ultimii fiind micuții de la Cursele Copiilor.

maraton DGAPC

La Sala Transilvania are loc Turneul Internațional de Judo, cu începere de la ora 9:00. Evenimentul se adresează copiilor născuți intre anii 2005 – 2011. Ediția din acest an reunește aproximativ 500 de sportivi aparținând unor cluburi de profil din țară și din străinătate: Austria, Bulgaria, Bosnia, Croația, Grecia, Republica Moldova și România.

446

De la ora 11:00, la Păltiniș va fi inaugurat Summer Park. Activitățile de vară de la Arena Platoș pot fi găsite AICI

455

Cei mai curajoși prichindei vor avea ocazia să descopere mai multe aspecte ale unei lumi fabuloase, la Aerodromul Măgura din Cisnădie. În perioada 1-2 Iunie pasionații zburători din țară se întrunesc aici special pentru cei mai simpatici visători. Părinții vor lua contact cu ceea ce ar putea deveni o profesie deosebită - pilot, parașutist, însoțitor de bord, controlor de trafic, inginer de aviație – iar cei mici se vor bucura să exploreze această lume din plin.

 

Intrarea este liberă însă participarea la anumite activități se va face contra cost. Pentru detalii și informații, puteți să sunați la următoarele numere de telefon: activități de zbor și rezervări - 0726710780 (Andreea), condiții tehnice de aerodrom și zbor - 0723554792 (Dan), înscriere comercianți - 0756607008 (Cristi).

După o zi plină de activități, poate că sărbătoriții zilei vor avea chef și de o comedie în pași de dans. Cea mai nouă producție a Teatrului de Balet Sibiu, „Arlechinada”, promite să aducă un zâmbet chiar și pe cele mai obosite și posomorâte fețe. Spectacolul este programat pentru data de 1 iunie, de la ora 19:00, la Sala Thalia, iar prețul unui bilet este 10 lei.

„Arlechiniada” este un spectacol de balet comic în două acte, cu personaje joviale și costume pline culoare, inspirate din commedia dell’arte - cântăreți talentați, jongleuri și acrobați extraordinari, actorii încântau publicul cu vivacitatea și talentul lor. „Un spectacol vibrant, un dar artistic pentru toți iubitorii de ARTĂ!”, spun organizatorii despre acest eveniment.

arlechinada-afis

Duminică, 2 iunie

După mult efort, vine un binemeritat picnic în Piața Huet, unde fiecare este invitat să își aducă mâncarea preferată și să se bucure de o dimineață plăcută cu cei dragi și prietenii noi de la maraton.

La Miercurea Sibiului are loc o nouă ediție a evenimentelor gastronomice pregătite adesea de Asociația My Transylvania. Detalii găsiți pe site-ul oficial al asociației.

268

La Piața Habermann va fi pregătit un frumos Tărâm Magic, în care personaje din basme și povești vor fi însuflețite, iar cei mici vor avea parte de numeroase surprize.

Povestea va fi întregită de concerte pentru copii și va fi îndulcită de colaboratorii prezenți în Piața Habermann din centrul orașului.

De asemenea, copiii se pot juca și fotografia cu personajele din desene animate și clownii prezenți la petrecerea de Ziua Copilului, care, la fel ca în povești, va dura mai mult de o zi. În plus, toți micuții vor primi cadouri, baloane colorate și baghete magice.

Accesul la eveniment este gratuit.

034

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus