X
WhatsApp Image 2019-05-24 at 6.57.49 PM

Micile afaceri. De la baschet profesionist, la antrenor pentru cei mai mici sportivi

După o carieră de peste 20 de ani la nivel profesionist, în care a acumulat o vastă experiență ca jucător, sibianul Cristian Crăciun a ales să încerce o carieră ca antrenor. Iubește să lucreze cu cei mai mici sportivi, lucru pe care îl face deja de mai bine de 12 ani.

Primul contact cu copii l-a avut în anul 2007 când a antrenat prima echipă de juniori. Impactul lucrului cu micii sportivi a fost atât de mare și de pozitiv încât nu a putut face altceva decât să continue pe același drum. După ce a participat la cursuri naționale și internaționale, a obținut și Licența A, categoria cea mai înaltă în cadrul Federației Române de Baschet. Cristian este antrenor coordonator în cadrul proiectului Perform baschet masculin, un proiect organizat de FRB, pentru a sprijini dezvoltarea cât mai bună a tinerilor jucători.

A ales acest sport pentru că „baschetul spre deosebire de alte sporturi are: autonomie și cooperare, libertate și egalitate de șanse – posibilitatea unei interacțiuni între jucători în același timp și spațiu”, spune antrenorul.WhatsApp Image 2019-05-24 at 6.58.08 PM

În ceea ce privește motivele care au dus la schimbarea în carieră, primul pe listă este fiul său, Eric.

„O reorientare profesională într-un anumit punct al vieții este 100% necesară în cariera unui sportiv de performanță. Factorii determinanți pentru mine au fost Eric și faptul că voiam să întorc ceva baschetului, să construiesc ceva important, pas cu pas. Astfel, am pus bazele unui program pentru copii și juniori prin care doresc să aduc un plus educației formale a viitorilor sportivi. Calități precum adaptarea, responsabilitatea, fair-Play-ul, jocul de echipă, de a ști să pierzi sau să câștigi sunt cele pe care urmăresc să le implementez și exploatez prin programul sportiv pe care l-am dezvoltat”, explică antrenorul.

„E nevoie de eforturi financiare și de timp”

Cristian spune că totul vine la momentul potrivit. Așa s-a întâmplat și pentru el și clubul pe care și l-a format. „Acest lucru implică destul de multe eforturi financiare și de timp. Trebuie să fii la curent cu necesitățile jucătorilor și să ai grijă să le îndeplinești întocmai și la timpul potrivit astfel încât echipa pe care o manageriezi, fie ea chiar și una la început de drum, să se bucure de succes”, spune sportivul.

Totuși, în ciuda greutăților și a piedicilor întâmpinate de-a lungul drumului, totul merită la final, atunci când vezi că reușești să faci o schimbare, cât de mică, în viața unui copil. Viitorii sportivi, fie că sunt de performanță sau nu, reușesc să învețe lucruri importante în viețile lor de zi cu zi. „Fiecare copil ce pășește în sală poate dobândi multe calități pe care le învață pe propria experiența, într-un mediu în care nu există scurtături sau patch-uri…”, spune antrenorul.

Secretul unui jucător bun de baschet nu stă în talent nativ, ci în munca asiduă și constantă. Desigur, din această rețetă nu trebuie să lipsească nici plăcerea de a practica acest sport.

„Eu sunt mai realist, cred în muncă și disciplină, în perseverență, în dăruire. Cumulate cu pasiune și plăcere acestea fac parte din secretul unui bun jucător.”

 

Cum se pot înscrie micuții:

În cadrul grupelor antrenate la Premium Basketball Sibiu, se pot înscrie copiii între 5 și 14 ani.

O pot face prin mail la: inscrieri@acspremium.club, pe pagina de Facebook sau la numărul de telefon 0770762859.

Totodată există grupe pentru agrement, special create pentru cei care văd baschetul ca pe un hobby, dar și grupe de performanță unde copii vor fi înscriși în campionatele regionale și naționale.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Sib

    Faină inițiativa, mult succes, lui și copiilor!
    Sper însă că și-a rezolvat între timp problemele cu agresivitatea. Că era renumit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact