X
papa-Francisc

LIVE Papa Francisc a ajuns în România. A fost primit de Klaus Iohannis la Cotroceni

Papa Francisc a sosit în urmă cu aproximativ două ore în România, pentru vizita istorică programată între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul “Să mergem împreună”, relatează Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis și Papa Francisc au început discuțiile bilaterale, în jurul orei 12:40, după ce Sfântul Părinte a Salutat garda de onoare, fiind primit cu onoruri oficiale la Palatul Cotroceni.

Papa Francisc a plecat de la Aeroportul Otopeni cu un autoturism Dacia Logan, cu numerele „SCV1” – abreviere a Status Civitatis Vaticanae. Pe DN1, sute de oameni au oprit mașinile și l-au salutat pe Sfântul Părinte de pe sensul opus, mai arată sursa citată.

Pontiful a prezentat la ora 13:00 primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

La 15:45, Papa Francisc merge la Palatul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Prima zi a papei în România se va încheia cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Sursa video: Youtube/TVR

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact