X
iohannis-cu-Papa-e1553524361497

Papa Francis vine azi în România. De la București, la Blaj, prin Sibiu. De la președinte, la comunități de romi

Organizată sub îndemnul “Să mergem împreună“, a doua vizită a unui Suveran Pontif în România începe azi. Papa Francisc va fi întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis și va pleca din țară după ce, duminică, va fi avut o discuție cu reprezentanții unei comunități de romi. Vizita Papei include și o scurtă trecere prin Sibiu.

Papa Francisc este așteptat de președintele României, Klaus Iohannis, la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” la ora 11:25. După primirea oficială de la aeroport, Papa Francisc merge la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la preşedintele României şi întâlnirea cu primul ministru. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, Pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autorităţile, reprezentanţii societăţii civile şi membrii Corpului Diplomatic.

La 15.45, Papa Francisc merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în faţa căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei. Întrevederea cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei şi a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” şi cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

Vizita Papei Francisc în România este una istorică şi mult aşteptată de mii de oameni, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului au fost implementate o serie de măsuri drastice de securitate, pelerinilor recomandându-se să coopereze cu voluntarii şi organizatorii, relatează agenția de presă Mediafax.
“Accesul pentru pelerini la evenimentele publice la care va participa Papa Francisc în România se va face după trecerea prin filtrele de securitate, transmite Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”. Pelerinilor li se recomandă să ajungă din timp la zonele de acces. Mai mult, este interzis accesul participanţilor cu băuturi alcoolice, cu orice fel de animal de companie sau orice alt tip de animal, iar fiecare persoană trebuie să aibă biletul nominal, care nu este transmisibil“, mai arată cei de la Mediafax.

Programul de sâmbătă

Sâmbătă, 1 iunie, la ora 9.30, Pontiful pleacă de la Bucureşti cu avionul spre Bacău, după care merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia. Succesiv, Papa Francisc merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenţi şi ţine omilia celebrării euharistice. În jurul orei 17.00, Papa ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi. La 17.30 face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în faţa Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii şi familiile, cărora le adresează cel de-al şaselea discurs al vizitei. În cursul serii, Papa Francisc se întoarce cu avionul la Bucureşti.

papa-Francisc

Duminică, Papa trece de două ori prin Sibiu

Duminică, 2 iunie, Sfântul Părinte pleacă de la Bucureşti la Blaj, via Sibiu. Plecarea din Capital este programată la la ora 9.00. Pe Aeroportul din Sibiu, Papa Francisc va fi întâmpinat de autorități locale și de Junii Sibiului îmbrăcați în straie populare, după care Suveranul Pontif va merge cu cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Aici, Pontiful celebrează Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfăşurându-se pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. Papa prezintă omilia celebrării euharistice şi recită antifonul marian pascal ”Regina Coeli” (”Bucură-te, Regina Cerului”). După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea romilor din Blaj.

În jurul orei 17.00, Papa se va întoarce cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun. Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie a.c., la 17.30.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Irina

    Stie cineva cum putem să l vedem pe papa la aeroportul sibiu ne având hârtii oficiale deci un om de rand cum poate sa l întâmpine pe papa la aeroportul din sibiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact