Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Proiect deosebit la Maratonul Internațional Sibiu – poarta cu scări

Proiect deosebit la Maratonul Internațional Sibiu – poarta cu scări

Faptul că anul acesta a fost schimbată data desfășurării Maratonului Internațional Sibiu, pentru ca oamenii care aleargă să aibă și ocazia să meargă să voteze, nu este singurul lucru special din organizarea ediției 2019. Artistul Ștefan Crețu a mers mai departe și a creat o poartă de START/FINISH în concordanță cu tema anului.

Tema din acest an a Maratonului Internațional Sibiu este „Alege Liber”, reprezentând nu doar un mesaj privind situația politică actuală, dar și un îndemn la alegeri diverse, în viața de zi cu zi.

„Ca în fiecare an, avem o poartă de competiție diferită. Poarta de anul acesta se încadrează în tema evenimentului și lucrarea încearcă să reprezinte acest simbol de alegeri libere, prin care fiecare dintre noi putem să coborâm sau să urcăm, să alegem în ce direcție mergem, să nu-i lăsăm pe alții să aleagă în locul nostru”, spune Ciprian Ciocan, Directorul Fundației Comunitare Sibiu.
Inspirația pentru poarta din scări a venit într-un mod firesc. „Tema Maratonului Sibiului m-a inspirat să #aleg la rândul meu un simbol care să definească și să susțină acest concept. Scările au o încărcătură simbolică masivă, ele sunt niște drumuri pe care călătorești pe verticală. Aceste scări sunt alegerile noastre de a merge în sus, jos sau stagna pe o scară personală de valori. Mâinile decupate din logoul maratonului, concepute de Dan Perjovschi, adaugă instalației stări și gesturi care completează mesajul evenimentului”, explică Ștefan Crețu.

Pentru a pune cap la cap proiectul, mai mulți sibieni și-au împrumutat propriile scări, din lemn sau metalice, pe care la finalul evenimentului le vor primi înapoi.

maraton

Record de participanți în 2019

Maratonul Internațional Sibiu se bucură anul acesta aproape 5.600 de alergători, cu ajutorul cărora nouă proiecte și-au atins target-ul financiar iar restul de 33 se apropie și ele încet dar sigur de un buget cu care se vor putea descurca pentru a-și pune în aplicare ideile.

Până în acest moment, au fost strânși peste 750.000 de lei. Cei care doresc, mai pot face donații până pe 1 iulie, pentru proiectele la care nu au apucat să contribuie.

În ceea ce privește participanții, aceștia vin atât din municipiu cât și din restul județului, din țară și din străinătate. Potrivit organizatorilor, 4.000 dintre alergători sunt din municipiul Sibiu, 1.000 din restul județului, aproximativ 400 sunt din restul țării, iar 100 sunt din afara țării.

Picnic în ultima zi de weekend

Organizatorii MIS 2019 pregătesc un mic loc de respiro pentru toți cei care participă la evenimentul sportiv mâine. Duminică dimineața, de la ora 10:00, cu toții sunt așteptați în Piața Huet, acolo unde va avea loc un picnic, iar fiecare este încurajat să vină cu mâncare de acasă.

Desigur, la fața locului vor fi deja câteva mâncăruri și ceva de băut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus