X
iohannis papa

VIDEO Papa Francisc a ajuns printre sibieni: ”m-a impresionat că s-a dus și spre ceilalți angajați”

În drumul său spre Câmpia Libertății din Blaj, Papa Francisc a aterizat la Sibiu, de unde și-a continuat drumul cu mașina. La aeroport l-au așteptat autoritățile locale, care s-au arătat impresionate de cordialitatea Suveranului Pontif.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, prefectul județului, Adela Muntean, și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, au făcut oficiile de primire a Papei, în scurta sa oprire la Sibiu. Daniela Cîmpean s-a arătat impresionată de modul în care Papa Francisc s-a comportat. “A fost un moment încărcat de emoţie. Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit a fost faptul că, după ce a dat mâna cu noi şi am schimbat formulele de politeţe, s-a îndreptat şi spre ceilalţi angajaţi ai aeroportului care erau în jur şi a dat mâna şi cu aceştia. Este foarte apropiat de oameni, un suflet cald. Este prima dată când îl văd”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, pentru Agerpres.

Reprezentanții autorităților locale și Papa Francisc au făcut schimb de cadouri: Papa a oferit câte o medalie, iar cele trei doamne care reprezentau orașul și județul – un tablou și o straiță.

Și primarul Sibiului s-a arătat emoționată. “A fost un moment emoţionant pentru noi. Ne bucură că am avut ocazia să-l întâmpinăm aici, în Sibiu. Este o mare onoare pentru Sibiu şi, după summitul care a avut loc, al doilea eveniment de mare importanţă cred că este benefic. I-am oferit un cadou, un tablou al Sibiului, mai mult este o reprezentare făcută de un pictor care pictează şi icoane”, a spus Astrid Fodor, pentru Agerpres.

Ceremonia de rămas bun, tot la Sibiu

De pe Aeroportul din Sibiu, Papa Francisc a plecat într-o coloană oficială, cu mașina, și nu cu un elicopter, cum era anunțat inițial, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. La Blaj va participa la ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, va discuta cu reprezentanții comunității de romi după care, în jurul orei 17:00, se va întoarce la Sibiu.

Pe Aeroportul din Sibiu este programată ceremonia de rămas bun, la care este așteptat să participe și președintele României, Klaus Iohannis. Totodată, pe Aeroport vor fi și aproximativ 1.000 de sibieni, care au reușit să fie selectați pentru acest eveniment.

Sursa foto: arhiva Administrației Prezidențiale

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dracu

  Pe Campean a surprins-o faptul ca Papa s-a indreptat si catre ceilalti angajati. Da de ce sa nu se indrepte? Se vede clar ce mentalitate bolsevica au conducatorii nostrii. Voi nu v-ati indrepta atentia ca aveti sangele de aur… Dispareti odata din politica si lasati loc valorilor!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pesedisti ciudosi !

  Pesedistilor, tot timpul interpretați lucrurile așa cum doar voi știți …
  Dar…
  Voi la Rahova … noi la Papa

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact