Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

3 modalități inedite de a folosi băuturi alcoolice în bucătărie

3 modalități inedite de a folosi băuturi alcoolice în bucătărie

De la cocktailuri racoritoare, pana la delicii culinare, este bine sa ai mereu in barul personal cateva bauturi alcoolice care sa-ti condimenteze stilul de viata. Spre deosebire de vinuri sau bere, exista si sortimente care pot fi cu succes puse la pastrare pentru o perioada mai lunga. Daca este depozitata corect, o sticla deschisa va avea aceeasi calitate intre sase si opt luni, iar o sticla nedeschisa va rezista chiar mai mult.

Daca iti place sa experimentezi lucuri noi, atunci noi avem raspunsul pentru tine! Ti-am pregatit un articol de unde sa afli 3 modalitati inedite de a folosi bauturi alcoolice in bucatarie.

Redefineste compotul de fructe

Foloseste bauturi alcoolice pentru a marina fructele preferate si vei fi surprins de savoarea inedita pe care o vor capata. Spre exemplu, poti sa optezi pentru mere si brandy sau piersici si rom. Vei putea sa le mananci direct din borcan, sa le combini cu inghetata, sa le integrezi intr-un parfait sau sa le folosesti pentru a asezona carnea de rata. Suna delicios, iar in realitate este chiar mai bine! Este de retinut ca fructele cu coaja mai subtire, precum piersicile sau fructele de padure, trebuie sa petreaca mai putin timp in alcool decat fructele mai dure. In caz contrar, vor deveni foarte moi si nu vor mai avea un gust putin crocant.

Reteta gin si fructe macerate in sirop de artar

Ingrediente: 500 g fructe de padure, 2 lingurite de gin, 2 lingurite de sirop de artar, 2 lingurite zahar brun, 2 lingurite suc proaspat de lime.

Mod de preparare:

  1. Daca folosesti capsuni, curata-le si taie-le in jumatate; asaza-le intr-un bol mediu.
  2. Taie fructele mai mari pentru a accelera procesul de macerare;
  3. Adauga restul ingredientelor si amesteca delicat. Asteapta timp de 20 de minute pana fructele isi elibereaza siropul; intre timp, mai amesteca din cand in cand.
  4. Daca doresti, poti sa le lasi la frigider pana la 4 ore, insa nu mai mult, pentru ca fructele sa nu devina prea moi.
Secretul pentru un aluat mai fraged

Un singur cuvant: vodka. Amesteca apa pentru aluat cu o cantitate foarte mica de alcool, pentru ca aceasta sa fie mai frageda si usor de framantat. Nu este cazul sa te ingrijorezi ca aroma acestei bauturi alcoolice va modifica gustul preparatului. Vodka se va evapora complet in timpul coacerii.

Spre exemplu, poti prepara coltunasi cu cirese. Asigura-te ca vodka si apa sunt tinute la frigider inainte sa le adaugi in ingredientele uscate. Acest lucru te va asigura ca untul din aluat ramane rece, ceea ce va ajuta ca, la final, sa ai o crusta cu o forma bine definita.

23.05 glazura_carne_bauturi_alcoolice

Glazura next level

Adaugand bauturi alcoolice, vei oferi oricarei glazuri o consistenta diferita si o aroma mai pronuntata.

Copane de pui la gratar cu sos BBQ pe baza de bourbon si cirese

Ingrediente: 3 cesti de cirese proaspete sau congelate, ¼ cana de apa, 2 lingurite de zahar, 1/3 cana de zahar, 1/3 cana de ketchup dulce, ¼ ceasca pasta de tomate, ¼ otet de orez, 3 lingurite de bourbon, 1 lingurita si jumatate de sare, 1 lingurita de piper, 1 lingurita de pudra de usturoi, ½ lingurita de mustar uscat, 1 strop de piper rosu, 2 kg de copane de pui fara piele.

Mod de preparare:

  1. Pune ciresele intr-un blender si piseaza-le. Adauga piureul obtinut, apa si zaharul intr-o oala mica. Lasa-le la foc mic timp de 20 de minute. Strecoara continutul pentru a obtine aproximativ 1 ceasca de lichid.
  2. Pune lichidul strecurat intr-o tigaie. Adauga in timp ce amesteci mierea si urmatoarele 9 ingrediente (pana la piperul rosu). Redu temperatura aragazului la minimum. Gateste-le timp de 10 minute sau pana se ingroasa putin, amestecand ocazional. Raceste preparatul.
  3. Incalzeste gratarul de aragaz.
  4. Pune copanele pe grill si lasa-le 8 minute, intorcandu-le din cand in cand. Unge-le cu sos si mai lasa-le 12 minute sau pana cand sunt bine gatite. Serveste-le cu sosul ramas si alaturi de aceeasi bautura alcoolica, pentru a intensifica gustul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 710

Comentarii

1 comentarii

Doar lacrimi

Acum 4 ani

cele mai bune 3 feluri sunt 1 le arunci 2 le țîpi 3 le golesti in chiuveta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus