Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Moment de reculegere la Sibiu, pentru polițistul împușcat mortal. Poliția Română cere demisia lui Carmen Dan

Moment de reculegere la Sibiu, pentru polițistul împușcat mortal. Poliția Română cere demisia lui Carmen Dan

Polițiștii județului Sibiu s-au alăturat astăzi la amiază momentului de reculegere susținut în întreaga țară pentru ofițerul căzut ieri la datorie, în Timiș.

Un poliţist român a murit în după-amiaza zilei de duminică, 2 iunie, din cauza unei răni prin împuşcare în zona pieptului. Regretatul ofițer se numea Cristian Amariei, era din Recaş şi avea 44 de ani. Poliţistul era vecin cu primarul din Recaş, Pavel Teodor. Edilul a declarat că poliţistul mort la datorie era tatăl a doi băieţi de 14 şi 16 ani. „Era un poliţist foarte bun. Avea toate calităţile necesare”, a declarat primarul din Recaş, citat de Adevărul.

În memoria lui, polițiști din toată țara au ținut astăzi la amiază un moment de reculegere. Același lucru s-a întâmplat și la Sibiu:

„Zbor lin printre îngeri, Cristian!”, au notat reprezentanții IPJ Sibiu, pe pagina oficială de Facebook.

Principalul suspect al crimei este Lepa Marcel Ionel, dat în urmărire pentru executarea unei pedepse de patru ani şi opt luni de închisoare pentru tentativă de tâlhărie. Fugarul, eliberat condiţionat în 2005, a fost condamnat pentru că în 2014 l-a atacat cu cuţitul pe un fermier de la care voia să fure motorină.

PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPWU2NjljMmFjNTc3NWRmNzFmN2Y3NjRlY2IyOGU2N2Vj.thumb

Foto: digi24

Bărbatul a reușit să scape de polițiști după ce l-a împușcat mortal pe colegul lor și l-a rănit superficial pe un altul. Este dat în urmărire internațională.

Se cere demisia ministrului Carmen Dan

Polițiștii cer acum, din nou, demisia ministrului Carmen Dan din fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

„De la moartea lui Gheorghe Nistor, polițistul de la Suceava, nu a făcut absolut nimic. De fiecare dată a plâns la catafalcul eroilor, s-a îmbrăcat în țoale negre, și-a luat eșarfa și broșa scumpă și nu a făcut altceva decât să promită condiții mai bune de muncă, legislație care să protejeze polițistul, dotare, armament, ținută adecvată și așa mai departe. Nu a făcut absolut nimic din toate acestea. Singurul lucru pe care l-a făcut a fost să doteze Jandarmeria, în defavoarea poliției, pentru a-și proteja șeful care nu este decât un infractor de drept comun, acum după gratii”, a transmis vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, criminalistul Bogdan Bănică, pentru Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

echidistantul

Acum 4 ani

Conditii mai bune de munca. Asta e munca pe care v-ati ales-o! In munca asta aveti de-a face cu oameni periculosi, nu cu domnisoare de pension. Oricat de bune ar fi conditiile de munca, nimeni nu poate opri un dement care are arma! De ce trebuie politizat totul? De ce orice intamplare are aceeasi destinatie? politica si demisia ? De la Colectiv incoace, dl. presedinte profita de orice nenorocire din tara pt. a scapa de adversarii politici...
Raspunde

Apoliticul

Acum 4 ani

De acord cu ce spui, mai putin partea de politizare pentru ca pana la urma totul este politizat si polarizat in SOCIETATEA ROMANEASCA. Contra exemplu de politizare: PNL-ul a declarat recent ca daca ajung la guvernare au sa taie "pensiile speciale" in acord total pe acest subiect au fost si cei de la USR-PLUS. Pe langa categoriile recente de "pensii speciale" (politicieni, judecatori, etc) de aceste beneficii se bucura si militarii din POLITIE si ARMATA. Sindicalistii astazi se plang ca politistii n-au dotarii/echipamente/uniforme adecvate, ceea ce este 100% adevarat (cunosc situatie reala) si ca atare solicita demisia ministrului de interne....uitand modul in care Basescu s-a comportat cu aceasta categorie de bugetarii (daca va mai aminiti acele injurii pe care politistii aflati in greva i le-au adresat). Eu sunt TOTAL apolitic insa ma vad obligat sa Inchei spunand celor care denigreaza acum tot ceea ce este asociat cu ideea de PSD: aveti grija ce va doriti! Schimbarea s-ar putea sa nu fie in directia corecta!
Raspunde

Muc the little

Acum 4 ani

Regretabil intr-adevar. Insa, demiterea unui ministru ori inlocuirea unui guvern nu va putea face ca astfel de situatii sa dispara. Imi aduc aminte de un dialog dintr-un film american ( de duzina ca majoritatea dar asta nu e relevant ) in care seful garzilor de corp ale Presedinteui le spunea baietilor din dispozitiv :" misiunea voastra este nu sa-l aparati pe Presedinte ci sa muriti in locul lui! " Limpede! ? Dumnezeu sa-l odihneaca pe bravul politist! Pe nemernicul care a facut acest lucru odios sa-l dea pe mâna noastra. ....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

kokos

Acum 4 ani

In conditiile in care tu nu ai veste antiglont si ai puscoace din 1974 (45 ani vechime!) , nu poti sa te pui cu infractorii care au pistoale Glock noi (apropos : infractorii eliberati de slugarel ).Nu e nimic politizat , dar ministresa trebuie sa raspunda cu functia pt. ca nu a asigurat dotarea politiei cu cele necesare , a dotat doar jandracneria ca sa poata lupta contra cetatenilor romani pasnici! Jos carmen dan!
Raspunde

gigi contra

Acum 4 ani

Hai kokos! Cei din DIR (Detasamentul interventii rapide) sunt dotati cu veste antiglont cand pleaca in misiune! Cine a dispus plecarea imn misiune neechipati corespunzator sa raspunda!
Raspunde

Curcubee Teleormanene

Acum 4 ani

NU pleaca plosnita aia de-acolo...poate doar cu duba, ca si mentorul ei, infractorul Dragnea. PSD e un partid.. ma scuzati, grupare de manelari delapidatori de sorginte sovietica.. expirat.
Raspunde

lingvist sibian

Acum 4 ani

Ce vocabular plin de metafore ai! mare intelectual!
Raspunde

Carmen Gazovski

Acum 4 ani

Nu va pleca aceasta impostoare, cum nu pleaca nici Tariceanu sa fie judecat, cum nu va pleca nici Valcov, in jurul caruia vor face, la fel scut impotriva justitiei, aceasta mafie numita PSD-ALDE. N-ar fi de mirare sa fi conlucrat la "mazilirea" lui Dragnea, din umbra, care devenise o vulnerabilitate, ca si Ceausescu pe vremuri ! Au mai facut asta, aceste scursuri sovietice, doar ca acum era cam prea mult sa-l puna efectiv la zid, asa ca au dat satisfactie "fraierilor", in incercarea de a se spala, dupa... cam asta incearca acum. Deci daca nu iesim sa votam din nou, n-am facut nimic.... lichelele astea vor stapani si subjuga in continuare vietile a milioane de romani. Acum isi bat joc de noi cu toate aceste apucaturi, dar fac asta dintotdeauna, doar ca in ultima vreme a devenit lumea mai atenta... probabil asta le e si mirarea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus