X
coposu zid cetate

6,5 milioane de lei: zidurile cetății Sibiului și turnurile de apărare intră în lucrări de reabilitare

Administrația locală a lansat procedura publică de angajare a unei firme de construcții care să reabiliteze zidul de apărare și turnurile din zona parcului Cetății.

Contractul de lucrări are o valoare estimată la 6,5 milioane de lei, fără TVA. “Lucrările de reparații se vor realiza la Zidul Cetății care face parte din zidurile de fortificație ale cetății Sibiului, străjuiește și delimitează orașul vechi de partea de sud-est a cetății Sibiului, de-a lungul bulevardului Corneliu Coposu, respectiv la structura fortificată din imediata vecinătate a zidului dintre bulevardul C. Coposu și str. Cetății, care este alcătuită din trei turnuri de zidărie unite prin zid de apărare, astfel: Turnul Dulgherilor (situat lângă Sala Thalia), urmând Turnul Olarilor și Turnul Archebuzierilor“, se arată în documentația de atribuire a contractului, redactată de reprezentanții Primăriei Sibiu.

cetatii

Și cele trei turnuri de pe str. Cetății vor intra în lucrări de reabilitare

Principalele lucrări cerute prin tema de proiectare sunt “în exclusivitate în exterior și se referă la refacerea tuturor degradărilor: zidării din piatră, mixte sau cărămidă aparente, tencuieli exterioare la soclu și pereții exteriori ai turnurilor, reparații la învelitori și protecția elementelor din lemn“. Totodată, printre altele, sunt solicitate lucrări de hidroizolație, de tratare cu soluții anti-săruri, de reparații a stâlpilor porții de intrare de pe str. Gheorghe Lazăr, dar și de amenajare a iluminatului arhitectural. “Tehnologia aleasă va respecta legislația în vigoare și normele impuse de faptul că obiectivul este un monument istoric“, se mai arată în caietul de sarcini al licitației.

Lucrările trebuie finalizate în termen de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar garanția solicitată este de doi ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.
Firmele interesate au termen de depunere a ofertelor ziua de 2 iulie 2019. Potrivit estimărilor administrației locale, publicate prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice, evaluarea ofertelor depuse ar trebui încheiată cel mai târziu la începutul lunii noiembrie.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  BauBau

  Nu imi e clar, refac si zidul exterior (cel fara turnuri)?!
  Foarte bine ca repara Poarta Lesurilor (fosta, ce a mai ramas din ea), denumita si Poarta Teatrului sau Promenadei (deschisa pe la 1780, aspect actual sf. sec. 19). Poarta initiala a lesurilor (deschisa 1554) era in dreptul strazii Filarmonicii (vedeti pe zid exterior rest cadru de piatra).

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact