Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

TSTV despre schimbarea de mentalitate în școala sibiană: Elevi cu medii bune merg să învețe o meserie

TSTV despre schimbarea de mentalitate în școala sibiană: Elevi cu medii bune merg să învețe o meserie

Învitații ediției de astăzi a TSTV sunt Mirela Hanea, directoarea Colegiului Tehnic ”Independența” și Mihai Ețcu, Team Leader la compania Continental Sibiu.

Am vorbit cu ei despre schimbarea de mentalitate care se produce treptat în orașul nostru. De la an la an vedem tot mai mulți tineri, inclusiv cu medii bune, care le-ar permite să studieze la aproape orice liceu din Sibiu, cum se orientează către școala duală, atrași de perspectiva unei meserii bine plătită și un job sigur.

”Am început învățământul dual în 2014 cu două clase ce însumau aproximativ 50 de elevi. În 2018 am reușit să facem trei clase de învățământ dual, una specială pentru Continental și celelalte două pentru ceilalți operatori economici din Asociația Româno-Germană, asociație care a luat ființă special pentru acest învățământ dual, începută cu cinci firme, acum sunt nouă firme în asociație și încă două în afara asociației care solicită elevi. Eu sunt convinsă că se poate și mia mult de atât, mai ales că ni se cer noi specializări”, spune Mirela Hanea.
Mihai Ețcu, Learning & Training Team Leader la Continental Sibiu, a explicat faptul că de multe ori un absolvent de școală duală ajunge să câștige la scurt timp după angajare mai mult decât un absolvent de facultate.
”Există această prejudecată că în general elevii cu rezultate mai slăbuțe accesează acest tip de învățământ. Datele de la înscrierea de anul trecut au dovedit un pic contrariul, în sensul în care avem în clasă elevi cu medii generale peste 7, chiar și copii cu medii peste 8. Asta înseamnă că ar fi putut intra aproape la orice liceu din Sibiu și nu numai”, a declarat Mihai Ețcu.
Înscrieri la forma de învățământ profesional dual se fac în zilele de 24, 25 și 26 iunie la Colegiul Tehnic Independența, str. Gladiolelor 2.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

un pedagog de scoala ... de cartier

Acum 4 ani

Nu cred ca un elev cu media 9,50 se duce sa invete o meserie, sa fie sclav pe la Continental. Acela vrea sa fie medic sau IT-iat... Vorbe in vant!
Raspunde

Evi

Acum 4 ani

Și IT - ul este tot un sclav, un pic mai bine plătit.
Raspunde

motanul garfield

Acum 4 ani

Foarte bine! Asa-zisele licee tehnologice sau colegii tehnice ar putea sa se transforme in scoli de arte si meserii... Nu toata lumea e pt. carte!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus