X
tstv scoala duala

TSTV despre schimbarea de mentalitate în școala sibiană: Elevi cu medii bune merg să învețe o meserie

Învitații ediției de astăzi a TSTV sunt Mirela Hanea, directoarea Colegiului Tehnic ”Independența” și Mihai Ețcu, Team Leader la compania Continental Sibiu.

Am vorbit cu ei despre schimbarea de mentalitate care se produce treptat în orașul nostru. De la an la an vedem tot mai mulți tineri, inclusiv cu medii bune, care le-ar permite să studieze la aproape orice liceu din Sibiu, cum se orientează către școala duală, atrași de perspectiva unei meserii bine plătită și un job sigur.

”Am început învățământul dual în 2014 cu două clase ce însumau aproximativ 50 de elevi. În 2018 am reușit să facem trei clase de învățământ dual, una specială pentru Continental și celelalte două pentru ceilalți operatori economici din Asociația Româno-Germană, asociație care a luat ființă special pentru acest învățământ dual, începută cu cinci firme, acum sunt nouă firme în asociație și încă două în afara asociației care solicită elevi. Eu sunt convinsă că se poate și mia mult de atât, mai ales că ni se cer noi specializări”, spune Mirela Hanea.

Mihai Ețcu, Learning & Training Team Leader la Continental Sibiu, a explicat faptul că de multe ori un absolvent de școală duală ajunge să câștige la scurt timp după angajare mai mult decât un absolvent de facultate.

”Există această prejudecată că în general elevii cu rezultate mai slăbuțe accesează acest tip de învățământ. Datele de la înscrierea de anul trecut au dovedit un pic contrariul, în sensul în care avem în clasă elevi cu medii generale peste 7, chiar și copii cu medii peste 8. Asta înseamnă că ar fi putut intra aproape la orice liceu din Sibiu și nu numai”, a declarat Mihai Ețcu.


Înscrieri la forma de învățământ profesional dual se fac în zilele de 24, 25 și 26 iunie la Colegiul Tehnic Independența, str. Gladiolelor 2.

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact