X
sos satele copiilor

Copilăria în cuvinte și imagini, la Cisnădie

Asociația Culturală In Ars Veritas, în parteneriat cu SOS Satul Copiilor Cisnădie, implementează proiectul cultural Copilăria în cuvinte și imagini, care se va desfășura în perioada 10.06.2019 – 15.07.2019 și este finanțat prin programul Start ONG.

Se spune că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Prin acest proiect vrem să arătăm că atât cuvintele, și implicit poveștile pe care acestea le alcătuiesc, cât și imaginile sau fotografiile, au un rol important  în dezvoltarea armonioasă a  minții și a spiritului. Proiectul constă în organizarea unei expoziții de fotografie care reprezintă copii din diferite medii sociale, surprinși în ipostaze inedite de joacă sau petrecere a timpului liber. Lucrările vor fi expuse într-un spațiu special amenajat la sediul SOS Satul Copiilor din Cisnădie, care găzduiește un număr de 45 de copii și tineri, cuprinși între 8 și 19 ani.

La vernisajul expoziției va participa și Amedeia Neamțu, scriitoare de cărți pentru copii și tineri, invitată să citească din cărțile ei și să aibă un dialog intercultural  cu participanții.

Scopul proiectului este pe de o parte de a incita persoanele de vârstă fragedă să redescopere bucuria lecturii, iar pe de altă parte să-și lărgească sfera de cunoaștere și să-și dezvolte creativitatea, observând fotografiile expuse, să-și amintească sau să inventeze noi jocuri și metode de a-și petrece timpul liber, într-un mod cât mai plăcut și util.

Evenimentul va avea loc luni, 10 iunie 2019, la sediul SOS Satul copiilor, din Str. Hermann Gmeiner, nr.  3-7,  localitatea  Cisnădie,  județul  Sibiu,  începând  cu  ora  15. Lucrările vor rămâne expuse pe simeze până la data de 15 iulie 2019, pentru a oferi posibilitatea tuturor vizitatorilor să le admire.  Dacă ați auzit de SOS Satul Copiilor Cisnădie, dar nu i-ați trecut niciodată pragul, ușile sunt deschise tuturor doritorilor între orele 12-16, de luni până vineri.

Proiectul Copilăria în cuvinte și imagini este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și   implementat   de   Asociația   Act   for  Tomorrow.  Domeniile vizate de proiectele din cadrul programului sunt: educație,   sănătate,   mediu,   social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG- urilor tinere și instituțiilor     non- administrative.

Informații   suplimentare:   persoană   de contact: Daria Bârsan – Președinte al Asociației    Culturale    In    Ars    Veritas, email: asociatiainarsveritas@gmail.com, telefon: 0724454110.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact