Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Brașovul anunță construcția celei mai mari săli polivalente din România

Brașovul anunță construcția celei mai mari săli polivalente din România

Cea mai mare sală polivalentă din România se va construi la Braşov, investiţia ridicându-se la 20 milioane euro, din fonduri proprii ale primăriei, a anunţat sâmbătă primarul Braşovului, George Scripcaru, citat de News.ro. "Lucrăm în momentul de faţă cu compania care a câştigat pentru prima parte de proiectare a unei săli polivalente cu 12.000 locuri. Va fi practic cea mai mare sală polivalentă din România", a spus George Scripcaru. Investiţia se ridică la 20 milioane euro, din fonduri proprii, precizează edilul.

Capacitatea exactă a Sălii Polivalente se va stabili în funcţie de prevederile federaţiilor internaţionale ale sporturilor care se preconizează a fi găzduite, astfel încât să poată fi organizate competiţii de nivelul Ligii Campionilor sau Jocurilor Olimpice. În zonă va fi amenajată şi o parcare, dar şi zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, accese, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, dar şi restaurante.   Sala va putea găzdui competiţii de tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism uşor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe.

De asemenea, primarul a adăugat că oraşul va avea şi un spital regional, proiect de 450 milioane euro.

Edilul a participat sâmbătă la un eveniment organizat sâmbătă de Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, care a inaugurat sâmbătă primul loc de relaxare din ţară în Braşov, oraşul de origine al brandului Ciucaş. "Apoi, tot cu consultanţii BERD vom identifica sursele de finanţare pentru spital, pe trei variante: fonduri accesabile, parteneriat public-privat, investitor privat pentru construcţie, iar mentenanţa să fie făcută de o companie privată, iar partea de sănătate să ţină de sectorul public", a adăugat el. Spitalul va avea până în 900 de paturi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Giupana

Acum 4 ani

Daca nu avea Poiana Brasov, era mai slab Brasovul ca Sibiul!
Raspunde

Dumi

Acum 4 ani

oare daca, daca nu era cum era???
Raspunde

Dumi

Acum 4 ani

De Paltinis ai auzit???
Raspunde

Gigi

Acum 4 ani

Daca nu au bani destui, sa-i imprumutam noi ca baba noastra oricum nu stie ce sa faca cu ei....
Raspunde

Hermanndorf

Acum 4 ani

Sibiul este cu cel putin 50 de ani in fata Brasovului. Ei fac sala polivalenta, noi facem autostrazi pentru triciclete electrice si dozatoare automate cu smoothie de patrunjel!
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Domnule Hermanndorf, va multumim pentru ca ne-ati dezvaluit si noua o frantura din viitor. Ne bucuram ca sunteti prima persoana care calatoreste in viitor, in anul 2069 (cel putin 2069), se intoarce si ne dezvaluie si noua obiectul acestei calatorii epocale: studiul diferentei dintre Sibiu si Brasov. Sau ati prins, ca om matur, anul 1969? In acest caz, daca aveti cel putin 65-70 de ani, nu ne-ati putea spune cate ceva si despre meseria de baza a celor de la Sibiu (exact, cea a lui Gigi de azi), oarecum ascunsa azi (ascunsa in ce priveste indeletnicirea, nu in ce priveste caracterul). Va multumim din inima.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus