Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

După autostrada prăbușită avem și străzi mișcătoare

Vrem autostrăzi. Cu două, patru benzi, dar să fie. Vrem drumuri bune, sigure. Vrem șosele semnalizate, vrem să ne vizităm țara, vrem să nu ne fie rușine cu propriul oraș. Vrem...

Nu trebuie să ne mai ocolim atât și să o spunem cinstit. Inclusiv în municipiul Sibiu lucrurile ce țin de infrastructura rutieră put. Miros de la distanță a incompetență, bani ușori și contracte ciudate. Ca în aproape fiecare oraș mare, și în Sibiu sunt abonate la modernizări de drumuri câteva firme, cât să le numeri cu degetele de la o mână. Câștigă pe linie tot ce se construiește, iar ce iese din mâna lor puteți vedea și dumneavoastră. Nu de un an, doi, de foarte mult timp. ”Specialiștii” în drumuri din Sibiu construiesc cât să aibă ce repara mai târziu.

62050394_811583865890578_4479141562441269248_n

Povestea cu acel camion scufundat aproape cu toate roțile într-o stradă pe care mai trebuia doar să se aștearnă asfaltul e grăitoare. Lucrare făcută de mântuială. ”De regulă, fundațiile drumurile nu sunt executate așa cum trebuie. O fundație sănătoasă, corectă, se face prin compactare temeinică din 10 in 10 cm de strat de fundație piatră, în funcție de cerințe. Nu se face asta din două motive principale: ca să se termine lucrarea repede și costurile să fie mai mic și pentru a economisi materiale. Se pune piatră ieftină, proastă sau pur și simplu pământ, în cele mai rele cazuri”, a explicat cum stă situația cu drumurile reabilitate un specialist contactat de Turnul Sfatului. E doar un exemplu pe unde se scurg bani. Mulți.

Pe strada cu pricina vorbim de un contract de 5,12 milioane de lei. Peste un milion de euro pentru 1,3 km pentru un drum în oraș. Un drum care se va scufunda cel mai probabil după nici un an.

Vedem șantiere pe unde nu trece picior de muncitor cu săptămânile. Vedem contracte întinse, lungite și răs-lungite mult peste limita contractului. Vedem firme care se încarcă mai mult decât pot duce. Doar pentru portofoliu și pentru că administrația, dar și legea le permite. Vedem că diriginții de șantier sunt mână în mână cu cel care construiește. Vedem că primăria e relaxată, sperând că orice șantier merge conform planului.

E frustrant să vezi că există bani. Nu mai e ca în anii 90, când se cârpeau gropi pentru că nu ajungea bugetul nici până în octombrie. E frustrant să vezi că UE te așteaptă cu programe, iar noi ne blocăm în birocrație și lene. E frustrant să vezi că într-o economie europeană, deschisă, noi ne blocăm în câteva firme de apartament.

E frustrant să vezi că toată lumea știe asta și nimeni nu face nimic.

Sunt prea multe lucruri care nu funcționează. Chiar aici, lângă noi. Și noi visăm autostrăzi...

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4659

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ion ionescu

Acum 4 ani

Un deputat USR spunea acum ceva vreme ca in fiecare judet al tarii există un TelDrum, nu doar in Teleorman. Omul avea sigur dreptate, Sibiul nu e cu nimic diferit.
Raspunde

Doru

Acum 4 ani

Daca Clujul poate, atunci orice oras, sau UATtrebuie sa poata...
Raspunde

???

Acum 4 ani

Deci sa votam USR ?
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Bine punctat Alin Bratu. E multa prostie si incompetenta in Primaria Sibiu. D-na Fofor e demult depasita de situatie. Probleme care se pune la noi e ca , oricine va candida din partea FDGR ului va castiga. Sici trebuie sa vandim cu totii mai profund. E pacat ptr ca sunt bani si nu gandim, nu avrm proiecte, etc
Raspunde

Cetățean

Acum 4 ani

Nu înțeleg de ce trebuie sa câștige FDGR ul?! Gata! Ne trebuie altceva! Oameni care știu, pot, doresc și mai ales îi duce mintea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus