X
iohannis si dancila guvern 02

Iohannis: economia a fost dată peste cap

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat astăzi guvernarea PSD, precizând că măsurile anunţate în programul de guvernare au rămas simple promisiuni. Şeful statului a spus că guvernanţii au modificat mai des Codul Fiscal decât câte zile a avut anul trecut. “România are nevoie mai mult ca oricând să revină la realism şi la dialog fundamentat, la echilibru şi responsabilitate în privinţa deciziilor. În afaceri, ca şi în politică, promisiunile trebuie să fie urmate de rezultate. Am văzut celebrul program de guvernare al PSD, unde pe hârtie apar sute de kilometri de autostradă, investiţii, dar în fapt au rămas doar promisiuni”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul şedinţei plenare a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Şeful statului a reproşat că Guvernul a modificat de sute de ori legislaţia fiscală, îngreunând astfel lucrurile pentru oamenii de afaceri. “Nu există în acel program de guvernare vreo referire la sutele de modificări din legislaţia fiscală, care, putem spune elegant, că au afectat economia sau care au dat peste cap planurile de afaceri. Şi dacă vorbim de sutele de modificări nu este o chestiunie simbolică. Codul Fiscal a fost modificat de mai multe ori decât zile ale anului trecut, ceea ce este o contraperformanţă rarisimă şi sunt convins că aţi avut mult de lucru să rămâneţi updated”, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Dăncilă: Avem a doua cea mai mare creștere economică din Europa

Premierul Viorica Dăncilă a declarat tot astăzi că România a înregistrat, pe primul trimestru al anului 2019, cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Premierul a anunţat că Guvernul a prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2019 peste 10 miliarde de euro pentru investiţii publice. „2019 este anul în care Guvernul acordă o atenţie sporită proiectelor de dezvoltare a României, atât în plan local, regional şi naţional. Datele oficiale confirmă creşterea investiţiilor în economie în primul trimestru al acestui an, cu 5.7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Sunt cifre care ne încurajează să continuăm pe acest drum. România a înregistrat în ultimii ani una dintre cele mai mari creşteri economice din UE. Eurostat şi INS ne-au dat recent din nou veşti bune legate de creşterea Produsului Intern Brut (PIB). Avem a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Euroeană, pe primul trimestru al acestui an”, a declarat Viorica Dăncilă, la dezbaterea „Upgrade România: Marile proiecte de investiţii în 2019”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Presedintel le spune, societatea civila le spune, realitatiile din teren ii contrazic iar iei vor dragoste cu forta….astia sunt complet idioti….daca nu vor pleca ne vom duce dracului cu totii.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hermanndorf

  Lasa, ca vine USR’eu la putere si instituie un regim ateu, proavort, prodroguri, pro triciclete electrice, pro veganism, va da la straini putinele companii de stat profitabile pe care le mai avem, va face randuiala si va instaura dictatura hipsterilor pe ciclu, asa cum deja se intampla la Sibiu! Bautura nationala va fi smoothie-ul de leurda!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  #

  Dar tu ce-ai facut bai sasule ptr tara asta? Ia explica-ne!
  Guvernul a facut multe lucruri. Tu???? Prin vacante? Hai ca-ti mai dau o casa, spune-ne ce-ai facut.
  Rusine sasule! ti-o vei lua de la usr!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact