X
barna-usr-3

Alianța USR+PLUS se pregătește de prezidențiale. Barna: România e la o etapă la care trebuie să meargă mai departe

În 13 iulie se va stabili cine va candida din partea USR+PLUS la alegerile prezidențiale. Președintele USR, Dan Barna, spune că cel mai probabil vor fi luate în calcul doar două variante, el sau Dacian Cioloș. ”Să nu fie vreun echivoc: opțiunea va fi probabil între domnul Cioloș și mine, nu sunt multe variante în joc (…) Ar fi spectaculos – o campanie între Klaus Iohannis și Dacian sau între Klaus Iohannis și Dan Barna. Ar fi o campanie chiar interesantă în România de astăzi.”, a spus Barna, într-un interviu pentru G4media.

Dan Barna a explicat că USR-PLUS își dorește să-l schimbe pe Iohannis pentru că actualul președinte, deși a avut atitudini considerate corecte, uneori a acționat cu mare întârziere. ”Pentru că noi propunem României un aer proaspăt în politică. Foarte mulți din oamenii care ne-au votat, au votat pentru că pentru prima dată după Revoluție, și chiar cred asta, componenta activă a societății române, aceea dinamică, care a dezvoltat niște afaceri, care s-a pus pe picioare, care a ieșit cumva din dependența veche de stat, s-a decis să se implice și politic. Marea majoritate a oamenilor din USR și din PLUS sunt oameni care am intrat în politică nu din vreo dorință sau din vreun obiectiv de a fi politicieni, ci din faptul că ne-am dat seama că dacă nu ne implicăm, n-avem cum să așteptăm ca lucrurile să se schimbe”, a mai spus Barna în interviu.

Întrebat ce le va spune oamenilor în eventualitate în care Iohannis și Dan Barna sau Dacian Cioloș se vor afla în turul doi al alegerilor prezidențiale, Dan Barna a spus că e vorba despre o altă viziune despre viitorul României pe care o au cei de la USR+PLUS. ”Pur și simplu România e la o etapă la care trebuie să meargă mai departe. Noi propunem oamenii – un candidat de președinte, un candidat de premier și o viziune de Românie cu care oamenii să se identifice. O viziune în care dreptul la vot să fie respectat și orice român din diaspora să poată vota fără să stea la coadă, românii din diaspora să se întoarcă în țară să demareze afaceri, cum s-a făcut ca un pic de demo în guvernarea Cioloș cu IT Hub”, a mai spus Barna în interviu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Da, chiar daca imi plac Barna&Ciolos, votul meu va merge la Iohannis, pentru ca oricate sincope a avut de-a lungul primului mandat Presedintele, a fost singurul prin prerogativele pe care le mai avea la dispozitie, sa tina piept ciumei rosii. Parerea mea este ca totusi mai merita un mandat, este un om echilibrat cu bun simt si sas. Chiar as savura o mostra de dezbatere prezidentiala- spirituala si de bun simt, dintre dansul si unul dintre cei doi, spre deliciul si un exemplul civilizat, catre electoratul captiv din ultimii ani in fata mitocaniilor si atacului la persoana.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Zexe

   Mișto, voi cu „ciuma roșie” și Klaus cu „penalii”, da’ cică ceilalți sunt cu atacurile la persoană! Ipocrizie cât încape…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bere gratis

  Mi se pare cel putin profunda, abisala afirmatia “România e la o etapă la care trebuie să meargă mai departe”!!!! Pe bune??! E clar luata din categoria “apa e uda”!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Toti analistii politici isi pun intrebarea ce se intampla daca Iohannis va fi in turul doi cu candidatul Aliantei USR PLUS,cu cine vor vota cele 2 milioane de votanti ai PSD?Astept comentarii serioase la aceasta situatie posibila!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact