Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Opoziția a semnat la Cotroceni Acordul Politic Național

Opoziția a semnat la Cotroceni Acordul Politic Național

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedinţii PNL, Ludovic Orban, USR, Dan Barna, PRO România, Victor Ponta, şi PMP, Eugen Tomac, au semnat, joi, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. "Mă bucur să am ocazia să-mi pun semnătura pe un document extrem de important, care poate să pună bazele realizării unei democraţii autentice în România, care să se bazeze pe valorile, principiile şi normele europene, pe respectarea cu sfinţenie a drepturilor şi libertăţilor individuale ale cetăţenilor, statului de drept, a independenţei justiţiei, a liberului acces al cetăţeanului la justiţie, care să se bazeze pe o competiţie onestă între cetăţenii României şi care să permită fiecărui cetăţean român să îşi găsească dreptatea în societatea democratică românească", a declarat președintele Iohannis, citat de Agerpres.

Orban a arătat că PNL militează pentru obiectivele din acest pact şi a subliniat că acest document ar trebui să fie asumat de orice politician care vrea binele României. La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a subliniat că acest pact este o "primă piesă dintr-o construcţie" care să conţină şi iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". El l-a felicitat pe şeful statului că acest acord se semnează de ziua sa de naştere. Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a subliniat că a semnat acest pact deoarece principiile sunt corecte. Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a motivat şi el de ce a semnat acest document: atașamentul pentru valori precum democrația, libertatea, pacea, statul de drept.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat că va semna și el documentul, însă doar săptămâna viitoare, fiind plecat astăzi într-o vizită în străinătate.

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

///

Acum 4 ani

Tango degeaba!
Raspunde

Mariana

Acum 4 ani

Ce cauta Ponta acolo??????? Unde-i cheliosul pensat pnlist? :))))))))))))
Raspunde

Incredibil

Acum 4 ani

Pai nu zicea Popta pe la toate televiziunile ca ei,de la Pro România doar votează moțiunea, însă nu semnează nici un acord? Incredibil,omul asta nu are cuvânt! La ce a mai zis în stânga și în dreapta ca nu semnează nimic? Fantastic,pai în halul asta va pierde și bruma de electorat pe care îl mai are.Incredibil.Sa înțelegem ca el exista ca partid doar sa se răzbune pe PSD-UL din care a plecat ? Sa le fure din votanti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus