X
DSC00613

Proiectul AVE  – Asta Vreau Eu, la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu

Proiectul „AVE- Asta Vreau EU” a fost nucleul workshop-ului cu tema „Educaţia privind securitatea şi sănătatea în mediul de muncă şi orientarea timpurie a tinerilor în carieră”, din cadrul MSE 2019 (Manufacturing Science and Education), organizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în data de 07.06.2019.

Alături de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în organizarea acestui workshop au colaborat Inspecţia Muncii, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România şi SC Marquardt Schaltsysteme SCS, fiind prezente personalități din mediul academic, specialiști în securitate și sănătate în muncă, din țară și din străinătate: Oprescu Mihail-Adrian – Inspector general de stat al Inspecţiei Muncii, Voinoiu Niculae – Director, Inspecţia Muncii, Doru Costin Darabont, director general – INCDPM “Alexandru Darabont”, George Găman – Director INSEMEX Petroşani, Radu Sorin – Rector al Universităţii din Petroşani, Cioca Lucian Ionel, Prof.univ.dr.ing – ULB Sibiu, Marco Ragazii (Italia) şi Janusz Grabara (Polonia).

DSCN0945

Bianca Buta, manager HR la SC Marquardt Schaltsysteme SCS, partener al Proiectului „AVE – Asta Vreau EU” a prezentat  beneficiile aduse de acest proiect în plan educaţional, importanța elementelor de securitate şi sănătate în muncă în cadrul procesului educativ al elevilor din ciclul gimnazial precum şi parcursul proiectului de la faza de proiect pilot, lansat în judeţul Sibiu, la diseminarea acestuia la nivel naţional, începând cu anul 2019.

Vizionarea unei scenete marca „AVE”, cu tema securitatea şi sănătatea în muncă, avându-i ca protagoniști pe elevii de la Școala Gimnazială din Slimnic, a ilustrat în mod pragmatic deschiderea copiilor pentru un domeniu care, până la acest proiect, era apanajul adulților.

”Dacă elevii parcurg un proces de învăţare timpurie despre securitate şi sănătate în muncă, acestea vor deveni o parte integrantă, firească, a modului în care vor reacţiona la contactul cu pericolele, iar această atitudine îi va însoţi pe tot parcursul vieţii profesionale.” –  Oprescu Mihail-Adrian – Inspector general de stat al Inspecţiei Muncii.

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact