X
62550102_2327534083981696_6237221785801064448_n

Un băiețel de trei ani are nevoie de ajutorul sibienilor. Este foarte bolnav

O mămică din Sibiu lansează un strigăt de ajutor către toți cei care vor să facă o faptă bună. Băiețelul ei de doar trei ani și șapte luni trece printr-o etapă foarte grea a vieții lui – suferă de tetrapareză spastică pe partea dreaptă, un lucru care nu îi permite să facă aproape nimic de unul singur. Pentru a putea beneficia de un tratament care l-ar putea face bine, este însă nevoie de 13.000 de Euro, bani pe care părinții lui nu îi au.

Totul s-a întâmplat acum aproape doi ani, își amintește Maria Bologa, mama lui Octavian-Gabriel. A fost tratat pentru o afecțiune, dar în loc să se simtă mai bine, băiețelul a făcut o febră atât de mare încât a ajuns la spital, unde a intrat în comă. Atunci când în sfârșit medicii au reușit să îl trezească, băiețelul nu mai putea face nimic de unul singur. „A făcut febră foarte mare și îl vedeam că e mai bleguț. Am venit repede la Sibiu la urgențe, unde a făcut din nou febră. Ne-am internat la Pediatrie. Apoi dintr-o dată a făcut convulsii. Când l-am dus încă vorbea, era cât de cât ok. După convulsiile acelea a intrat în comă și l-au mutat pe ATI. A stat vreo trei zile în comă și când s-a trezit era deja afectat. Nu știau nici doctorii ce avea – meningită, encefalită…”, povestește femeia.

64212976_2327534113981693_7388044777977020416_n

A fost nevoie de toată puterea lor ca să lupte pentru ca micuțul să ajungă să își recapete măcar o parte din abilități. Dar din păcate nu e destul, iar medicii le-au spus doar să aștepte. Recent au găsit însă o posibilă salvare, la o clinică privată din Tg. Mureș.

„Am consultat în Sibiu trei neurologi și toți ne-au spus să așteptăm, că bolile acestea sunt de durată, dar că se va face bine. Ca părinte, nu poți să stai așa și să te uiți la el cum suferă. Facem tot ceea ce putem pentru el. Acum e mai bine puțin, dar crize epileptice încă face. De Paști am fost iar internați și spuneau că are meningită. Din fericire și-a revenit, dar încă nu e bine. Nu se descurcă singur cu aproape nimic”, spune mama.

La spitalul privat, medicul le-a dat șanse de 80% ca micuțul să își revină la modul în care era înainte de a se întâmpla toate necazurile. Dar totul are un cost, pe care din păcate părinții lui nu îl pot suporta singuri. „Avem nevoie cam de 13.000 de Euro pentru tratament. Totul depinde de numărul de ședințe de care ar avea nevoie”, spune Maria.

Aceștia au făcut și o postare pe Facebook, în speranța că oamenii vor fi înduioșați de micul luptător și că îl vor ajuta.

Cei care doresc să facă o donație pentru Octavian-Gabriel, pot face acest lucru în contul de mai jos:

RO11BTRL03301201E22954XX (Ciorbea Florina-Elena)

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eroare medicala!

  Una dintre putinele erori medicale la Sibiu, dar nu numai! Sa zicem presupunere, desi e mai mult de atat.
  Atentie si la ce clinica si ce fel de tratamente ii vor aplica. Trebuie informare si puse multe intrebari.
  Stiu ca e omeneste sa gresesti, dar consecintele sunt uneori tragice, deci atentie la tratamentele aplicate.
  Haideti sa ajutam, desi in astfel de cazuri daca se constata erori medicale ar trebui sa fie suportate din asigurarile de mal praxis sau de catre stat!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dr B

  Ar fi bine de cerut mai multe detalii legate de respectiva clinica din Tg Mures… Cate cazuri asemanatoare a reusit sa trateze cu succes, cine sunt medicii, ce specialitati au etc. Sa nu fie doar terapia cu oxigen hiperbar… altfel sunt sceptic… Multa sanatate baietelului!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ina

  Apropo de “eroare medicala”, eu sunt tare curioasa daca acest copil a facut un vaccin (poate DTP) inainte de aparitia problemelor (cateva saptamani) si daca a fost un control atent inaintea vaccinarii, poate a fost ignorata o usoara raceala, un 37 grade aparent inofensiv.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bologa Maria

  Nu a facut nici nu vaccin in zilele alea pur si simplu era sub tratament cu antibiotice consultand.ul medicul de familie din comuna! :-(

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Un parinte

   Părerea mea ar fi să schimbați medicul. Cum poți tu să prescrii un antibiotic unui copil fără a face niște analize in prealabil? Pe lângă asta, la vârsta aceea trebuia consultat un medic pediatru, nu medicul de familie. Îmi pare foarte rău, să ajute Dumnezeu să se facă bine. Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact