Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Atenționare meteo pentru zona montană a județului Sibiu: cod galben

Atenționare meteo pentru zona montană a județului Sibiu: cod galben

Zona muntoasă a județului Sibiu va intra, azi, sub cod galben de atenționare meteorologică începând cu ora 12:00. Specialiștii transmit că după amiază și până la ora 23:00 vor fi înregistrate intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Vremea instabilă începe cu temperaturi mari. Potrivit meteorologilor, în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge izolat pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele joase din vestul și centrul regiunii.

„Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă, îndeosebi la deal și munte. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp”, menționează Administrația Națională de Meteorologie cu referire la situația din zona Transilvania Sud.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, precizează instituția.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus