Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Cod galben în județul Sibiu: ziua caniculă, seara - vijelii și grindină

Cod galben în județul Sibiu: ziua caniculă, seara - vijelii și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de cod galben, pentru astăzi, de data aceasta pentru cea mai mare parte a țării. Județul Sibiu este vizat pentru perioada ora 12:00 - ora 22:00.

Fenomenele vizate de meteorologi sunt „disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică”. „Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în vestul regiunii. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte zone. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp”, transmit meteorologii.

Aceștia mai precizează că „în cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp”.

Într-un alt mesaj al ANM se precizează că instabilitatea va continua și după ora 22:00 până mâine, 17 iunie, la ora 12:00. Aceasta se va manifesta în vestul Transilvaniei prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. De asemenea, și cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus