X
salad box

Salad Box-mâncarea aproape perfectă pentru o zi toridă de vară

Știți acele momente estivale de lene supremă, când deși ți-e foame, parcă ți-e greu și să mănânci, darăminte să mai gătești ceva? Pentru astfel de momente s-a inventat internetul, cu toate beneficiile lui. Și din acest motiv cred că omenirea a ajuns la apogeu. Trăim cele mai bune momente din întreaga noastră istorie. Cum altfel, când poți folosi telefonul un minut ți-ai comandat acasă mâncarea preferată. Care sosește în nici o jumătate de oră.

Într-un moment similar mă aflam zilele trecute, când Sibiul amuțise la 30 de grade Celsius. Din lista întreagă de restaurante de pe Foodpanda, Salad Box părea cea mai rezonabilă. Cine ar putea mânca fripturi grele pe caniculă, ori pizza uleioasă? Meniul de la Salad Box pare rupt dintr-o grădină de legume, totul pare ușor, proaspăt și hrănitor. Am comandat o ”salată most wanted”, că n-o fi cea mai dorită degeaba, o porție de ”nutirmix quinoa”, adică tot un fel de salată, dar multă quinoa și cea mai hrănitoare, plus o ”tuna wrap” – ca o șaorma mai mică și cu ton. Mâncare cât să sature trei oameni, ceea ce s-a și întâmplat.

salad box 1

O să le iau la rând. Sala ”most wanted” e exact genul de salată pe l-ai face acasă cu tot felul de legume. Ce a avut în plus a fost un soi de brânză feta, foarte gustoasă și ușoară, puțintel sărată, numai bine să dea gust tuturor ingredientelor. Și dacă mai stropești puțin totul cu zeamă de lămâie, ies eu un prânz de nota zece. Nici nu te ia somnul după masă.

Un pic altfel este ”nutrimixul quinoa”, care are o bază de quinoa – pe care îl găsesc total fără gust, la care se adaugă, după preferințe, ardei copt, morcov gratinat, ori frunze de spanac. E cu totul altfel la gust, cu arome mai robuste, pământii, însă la fel de sățioase.

salad box 2

”Tuna wrapul” este pe cât de simplu sună. O gustare proaspătă cu ton.

Nu sunt însă numai lucruri frumoase la Salad Box. În primul rând legumele. Unele n-au niciun gust. E ca și cum ai cumpăra din supermarket salată verde adusă din Spania, sau roșii din Turcia. Efectiv n-au gust. Apoi, în pachetul trimis nu strica să pună niște tacâmuri, că dacă nu eram acasă mâncam cu mâna. Și nici un șervețel nu strica, să nu mă șterg cu tricoul la gura. Pe de altă parte, dacă mi-a fost lene să-mi fac singur o salată, mai dreptul să comentez?

WhatsApp Image 2019-06-15 at 16.10.07

Pe cele enumerate mai sus am plătit 50 de lei. Și ne-am săturat de prânz doi adulți și-o femeie. Ele oricum se satură dintr-o salată.

Concluzia? Vara abia a început, cu siguranță o să mai am momente de dolce far niente, deci mai apelez la ei.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elena

  Tuna wrap, salad box, most wanted, foodpanda =scrieti va rog si adresa sa nu calc cumva pe-acolo fara traducator.
  Ori poate vin din Marea Britanie in 15 minute?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  verificati daca nu credeti

  Ia priviti titlul articolului din iunie 2014 din acelazi ziar :Am mancat la Salad Box in mall. Inca rumeg. interesant , nu?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nu recomand Salad Box Sibiu! Au acelasi stil ca inainte sa fie in noul food court. Portiile sunt taiate! Nu primesti 400 de grame la nici o portie. Daca ai noroc primesti 350 daca ai cu pui iar daca e fara pui trebuie sa te multumesti cu o salata de 300 de grame la aproape 20 de lei.
  In Timisoara sau Cluj primesti o portie corecta la ei dar nu si la Sibiu. Noi suntem mai pe fine dinning probabil.
  Problema semnalata in trecut si celor care au franciza Salad Box dar degeaba :)

  “Succesuri” cum “spune” unii 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Cronică de restaurant
 • Contact