Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ministrul de Interne, întrebat despre violențele de la meciul U Cluj - FC Hermannstadt

Ministrul de Interne, întrebat despre violențele de la meciul U Cluj - FC Hermannstadt

Subiectul violențelor de la meciul U Cluj - FC Hermannstadt a fost abordat în Parlamentul de la București. La finalul jocului, primul meci din barajul de menținere în Liga 1, disputat pe 9 iunie, un jandarm a căzut la pământ după ce a fost lovit în cap de un scaun aruncat din tribune. Cel care a aruncat scaunul ar fi avut interdicție de a intra pe stadioanele de fotbal din România.

Amintim că în minutul 88 al meciului din prima manşă a barajului pentru Liga I, un suporter al echipei Universitatea Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, alţi aproximativ 15 suporteri ai gazdelor au pătruns pe pista de alergare. Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă de intervenţie, moment în care, un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm în vârstă de 44 de ani, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând l-a pământ. Acesta a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru investigaţii amănunţite. Jandarmul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, ulterior medicii au constatat că acesta nu are nevoie de intervenție chirurgicală.

Recent, deputatul de Cluj, liberalul Sorin Moldovan, i-a adresat o întrebare ministurlui de Interne, Carmen Dan, cu privire la evenimentele de la meciul dintre clujeni și sibieni, menționând că „sunt îngrijorătoare”.

Potrivit parlamentarului, cel care a aruncat cu scaunul în jandarm ar fi avut interdicție  de a intra pe stadioanele de fotbal din România. „Având în vedere importanța acestui meci șiș a interesului foarte mare manifestat de către suporterii celor două echipe, instituțiile care au asigurat buna funcționare din punctul de vedere al securității trebuiau să respecte anumite norme pe care evenimentul le impunea. Având în vedere evenimentele de  la finalul partidei de fotbal, a fost respectat planul de securitate?”, l-a întrebat Moldovan pe ministrul de Interne.

Acesta mai așteaptă de la Carmen Dan informații privind măsurile care s-au dispus pentru suporterul care a intrat pe suprafața de joc, „având în vedere că acesta avea interdicție  de a intra pe stadioane”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, are termen până pe data de 4 iulie ca să răspundă la întrebările deputatului.

Amintim că suporterul care a lovit un jandarm la meciul U Cluj-FC Hermannstadt a fost prins la scurt timp de polițiști. Acesta e acuzat de tentativă de omor.

FOTO principală: captură video Digi24

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

gigi contra

Acum 4 ani

Din nou, un parlamentar liberal.! Nu pierd nicio ocazie, folosesc orice incident pt. a ataca guvernul. Dl. liberal a auzit de scandalurile de pe stadioanele din Marea Britanie? A auzit de vreun parlamentar care sa fi interpelat ministrul de interne despre incident? Vai de voi liberali! Bratienii se rasucesc in morminte...
Raspunde

Jon Lemon

Acum 4 ani

Stai calm.... amanta mafiei neobolsevice, carmen dan nu pica. Se tin bine, oricate atacuri ar avea... l-au aparat pe tariceanu dupa ce au zis ca ei nu mai blocheaza justitia... ce nu ti-e clar ? Sau vrei sa nu-i atace nimeni ca te hranesc si pe tine ?.... ghinion, gaseste-ti alti sponsori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus