Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Un medic din Sibiu a murit la 54 de ani. ”Stimaţi guvernanţi, uitaţi-vă în jur... Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”

Un medic din Sibiu a murit la 54 de ani. ”Stimaţi guvernanţi, uitaţi-vă în jur... Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”

Un medic din Sibiu a murit la vârsta de 54 de ani, conform colegilor acestuia, după ce i s-a făcut brusc rău într-o excursie.

Un cardiolog din Sibiu în vârstă de 54 de ani, care făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Urgenţe, a murit în timpul unei excursii. ”Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”, întreabă un coleg al medicului guvernanţii.

„Încă o veste tristă acoperă corpul medical, la nici o săptămână de când un medic a decedat. Astăzi, dr. Cătălin Bălan, cardiolog în Sibiu, a plecat lângă cei 45 de medici morţi în gărzi sau după. Condoleanţe familiei! Stimaţi guvernanţi, uitaţi-vă în jur şi încercaţi să vedeţi efectele tergiversării, nepăsării, indolenţei de care daţi dovadă când e vorba de medici. Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar? Iniţiativa privind gărzile de a fi trecute la vechime poate salva sute de vieţi, atât ale medicilor, dar şi ale pacienţilor. Nu lăsaţi timpul sa treacă dacă vreţi să mai aveţi un corp medical de elită”, scrie pe Facebook un coleg al medicului din Sibiu, conform Mediafax.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, care a postat anul trecut o listă cu peste 40 de medici care au murit în timpul gărzilor, cerând autorităţilor ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă, scrie că medicul din Sibiu avea 54 de ani şi făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Urgenţe Sibiu.

„A murit astăzi, pe neaşteptate, căzând brusc, într-o excursie. Nu vi se pare nimic neobişnuit, domnilor decidenţi? Nu vă sună niciun clopoţel al raţiunii când citiţi aceste rânduri?”, scrie Livia Davidescu, adăugând că este al doilea medic care făcea gărzi mort în ultimele 8 zile.

„Nu pot să nu mă gândesc la faptul că soţul meu este şi el cardiolog, are tot 54 de ani şi face gărzi! Să mă aştept la tot ce poate fi mai rău? Pentru că face minim 4 gărzi pe lună ca să asigure continuitatea? Pentru că exisăt vid legislativ pe care de 8 luni încoace ne rugăm să îl umple cumva Parlamentul? Domnule ministru al Muncii, aţi spus să aşteptăm 2 săptămâni ca să găsiţi o soluţie! În mod normal, termenul este unul rezonabil. Doar că pentru noi, cei ce facem gărzi, timpul are o cu totul altă dimensiune, din păcate..cea a morţii!”, adaugă medicul.

Cu peste o săptămână în urmă, tot medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, anunţa că lista medicilor decedaţi în gardă se prelungeşte cu încă un nume, după ce doctorul Ştefan Quai din Bihor a murit în timpul gărzii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

30 comentarii

S

Acum 4 ani

Sa aducă medici din alte tari, dacă cei din România nu sunt destui. Cred ca și dacă nu ar mai pleca nici unul, tot putini ar fi. Deci asta e soluția.
Raspunde

A

Acum 4 ani

1) nu esti obligat sa faci garzi deci daca nu mai poti sa faci fata poti sa te retragi. 2) in toata lumea se fac garzi, unele mult mai haotice ca la noi 3) doar romanii se cred speciali si aparent nu fac fata Este o non stire pe care unii o folosesc in scop politic într-un mod foarte josnic. Dumnezeu sa il odihneasca.
Raspunde

vio

Acum 4 ani

Medicul daca era obosit dupa efectuarea garzii trebuia sa stea ascasa sa se odihneasca , nu sa mearga in excursie la Paltinis pe un drum fotestier cu bicicleta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dan

Acum 4 ani

Tu ai auzit de oboseala cronica care te afecteaza pe termen lung? Nu moare nimeni de la o plimbare pe bicicleta.
Raspunde

verificati daca nu credeti

Acum 4 ani

foarte foarte corect
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Tragic, medicul care ingrijeste de inima moare de inima! Bineinteles prin suprasolicitare, stress ... Sa.i fie amintirea binecuvantata!
Raspunde

Cristian

Acum 4 ani

Buna ziua. Ce sunt cu manipularile acestea. Ce legatura are accidentul acestui medic cu serviciile de garda si cu alti medici morti din diverse motive. Acest medic (Dumnezeu sa-l ierte) a murit ieri la Paltinis in timp ce se plimba cu bicicleta si a cazut. Deci.... Ce legatura are moartea lui cu problemele din sistemul medical. Voi presa ati ajuns toata fake news si faceti manipulare la grecu. OTV e mic copil pe langa voi. Preluati o stire fara macar sa o verificati. Unde mai este la voi deontologie. De ce nu scrieti ca acum un medic la urgenta face serviciul asta doar daca vrea si ca ia acum peste 10.000 lei in mana? Nimeni nu ii obliga sa faca garda. Asa ca terminati cu manipularile in masa.
Raspunde

Bun simt si discernamant oamenilor, ca nu sunt D-zei

Acum 4 ani

Cetatenii se bizuie si isi lasa vietile pe mana doctorilor! Iar UNII dintre ei nu sunt in stare sa-si poarte nici lor de grija....
Raspunde

sibian100%

Acum 4 ani

Dumnezeu să-l odihnească! Totuși nu se poate folosi o tragedie pentru cereri sindicale.Mor și zidari,mor și polițiști, și șoferi mai repede decât ar fi fost normal, așa este viața și nu avem ce face.Dacă ești epuizat te odihnești,nu pleci să faci efort pe munte cu bicicleta sau să petreci cu băutura și să mori în accident.
Raspunde

Gh. Serbu

Acum 4 ani

Fiind un fost prieten al tatălui sau ( regretatul dr. Mihai Balan) ,il cunosc pe Cătălin de când era elev. Un om deosebit, ca și familia din care provenea , un medic și un cardiolog de excepție ! Dumnezeu sa-l odihneasca. In ceea ce privește gărzile și - in general sistemul medical din România - ele sunt așa pentru ca așa doresc toți medicii romani, altcumva ar fi plecat sau ar fii făcut măcar o singura data o greva care sa zgudui dun temelii șandramaua! Dr. Gh. Ovidiu Serbu
Raspunde

Alecetromotostivuitoritei

Acum 4 ani

Nu reiese ca medicul ar fi fost de garda - fiind evident in excursie. De asemena NU REIESE din articol ca ar fi fost in excursie imediat dupa garda. De fapt intreg articolul este o compozitie cretina a unor ziaristi submediocrii. NU REIESE NIMIC CLAR DIN ARTICOL...
Raspunde

Cl.anul politic

Acum 4 ani

Nu e vorba doar de a trece la vechime gărzile. Ar fi bine ca ele să dureze doar jumătate din timpul cât durează acum. Oricât de bine ar fi plătite, oboseala, de la o vârstă, începe să-și spună cuvântul.
Raspunde

verificati daca nu credeti

Acum 4 ani

Dar cine e aceasta femeie Lavinia Davidescu ? Căutam pe internet si gasim :1. NUME DAVIDESCU 2. NUME ANTERIOR KASOVSZKI-BUTAR 3. PRENUME LAVINIA 4. DATA NASTERII 17 Decembrie 1969 5. LOCUL NASTERII Curtici, judetul Arad 6. CETATENIE Romana 7. PARINTII BUTAR LIVIA, origine romana KASOVSZKI ANDREI, origine slovaca 8. STARE CIVILA divortata 9. COPII DAVIDESCU DARIUS, 1996. Mai departe : Dr. DAVIDESCU Lavinia Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea Str. Izvorului nr.57 0741141734 [email protected]. Deci femeia e din Oradea. De ca nu a sunat-o domnul ziarist sa afle detalii despre ce stia acea femeie despre accident, despre garzi, etc ? Ciudate interese ziaristice...
Raspunde

Doru

Acum 4 ani

Nu stiu, dar nu cred sa fie obligatorii garzile. Si garzile astea nu se fac pe cuie, nu? Pe de alta parte, nu stiu cum s-o munci intr-o sectie de spital pe parcursul unei garzi, o fi ca la un combinat siderurgic? Or avea norma de indeplinit? Presupun ca nu e o munca fizica extenuanta si mai ai si pauze, nu-i asa?? Ce-o tot ard astia cu tema asta?? Acum au salarii decente, cum e si normal, sa stea in banca lor si sa-si vada de treaba, sa lucreze fiecare cat poate. Cred ca majoritatea, dupa ce lucreaza o norma la stat, mai fac si garzi, si mai au si un cabinet privat. Vreti sa-i planga cineva de mila ca sunt epuizati?
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Moartea oricarui om este o tragedie!A arunca,insa,anatema asupra sistemului,in acest caz,este o minciuna!Sunt ultimul individ care ar sari in apararea acestor politicieni josnici si lipsiti de caracter dar ce puteau face in acest caz?Sa interzica accesul biciclistilor pe acest drum forestier?De ce nu s-a protestat cand le-au marit salariile peste masura si sa spuna ca vor suferi fratii si parintii lor care vor plati mai mult?Mor zilnic indivizi care nu sunt medici iar unii sunt mult mai tineri!Iar altii sunt ajutati sa-si faca "checkin-ul"de "iscusinta"unor confrati de-ai Dvs.Ori de ce nu protestati cand unii medici intind mana pentru cateva sute desi castiga intr-o luna cat bolnavul respectiv in doi ani?Nu toti medicii sunt ca doctorul Ciomu chiar recunoastem ca sunt si oameni admirabili printre ei dar nu trebuie sa ne lasam manipulati si dusi cu zaharelul ca niste naivi. PS-Am fost nu demult la inmormantarea unui prieten preot,trecut la cele vesnice dupa o suferinta indelungata.Tot sistemul este vinovat pentru plecarea lui mult prea devreme?
Raspunde

Maria

Acum 4 ani

Dumnezeu sa-l ierte. dar nu mai face-ti atata caz pe seama garzilor , nu a murit in spital, era in timpul lui de relaxare.Acum ar fi culmea daca luam, toate persoanele care decedeaza fiecare la randul lui are stres, munca multa....terminati cu asa zisa epuizare a medicilor.Recomand ca acesti medici sa lucreze in privat la productie sa vada ca lucram 12 ore/zi, inclusiv sambata si uneori si duminica si luam salar doar 2000 lei/luna, si noi nu putem nici sa ne relaxam lucram incontinuu ca nu se opreste masinaria,medicul daca nu are chef nu consulta...,nu vrea garzi nu face , asa ca nu mai tot o dati cati medici mor, vedeti cati necajiti mor si voi nu spuneti nimic despre ei.Rusine medicilor care se plang de munca si de salarii, cred ca sunt epuizati ca toti lucreaza in spitalui de stat si dupa daca nu are cabinet mai lucreaza si la vreo 5 clinici private asa ca....mai vorbiti si de necajitii care mor de munca si de saracie.
Raspunde

A

Acum 4 ani

Eu port un respect deosebit pentru medici, însa de ce sa facem discriminare intre oameni, pentru cei ce lucreaza majoritatea timpului de noapte cine le ia apararea? Intrebati farmacistii cati oameni merg si ceara"ceva vitamine" dupa o perioada de lucru in schimburi de noapte? Daca e sa se lucreze in sprijinul cetățeanului sa se facă reguli mai clare privind timpul de odihnă sau alte reguli de protectie a muncii pentru toate profesile. Dar majoritatea categoriilor de profesii li se rupe de proprii colegi.Sunt cateva categorii care stiu sa isi tina partea(medici, I-tisti, profesori) in rest...
Raspunde

dan

Acum 4 ani

Imi pare rau pentru domnul doctor , poate are sotie copii care a ramas fara el, dar ade varul e ca era cam grasut.L-am vazut prin februarie si chiar m-am gandit de ce oare un medic cardiolog nu isi controleaza greutatea si stilul de viata pentru a fi un model si pentru pacienti( la spitalul TBC in urma cu cativa ani aproape toti doctorii fumau). Nu putem da vina pe garzi si stres, in Germania medicii nu ies din spital pana la ora 17 si fac garzi grele , in spitalul din Sibiu dupa ora 13 nu mai gasesti un doctor. Pacat de el, era inca tanar..
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

In alte tari si profesorii stau pana la orele 16-17 in scoala, dar ce conditii si ce salarii au.. Nu trbuie sa dea meditatii ca dl. presedinte ca sa-si cumpere o casuta...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Articol care aduce multe prejudicii medicilor ; nu folosiți tragedia unei familii in scopuri sindicale . Mai ales in condițiile actuale . Cine are urechi ...
Raspunde

Marcela

Acum 4 ani

DUMNEZEUL SA IL ODIHNEASCA!
Raspunde

Luca

Acum 4 ani

Dzeu sa-l odihneasca in pace ... Dar , am vazut medici epuizati deoarece aveau cateva job uri . Medic la stat , medic in privat si profesor la facultate . Cativa mai au si cabinet particular . Cred ca ar trebui legiferata activitatea medicilor . Pe langa conflictul de interese care exista , cum poate un medic sa aiba 3 sau 4 job uri ? Cum au soferii de TIR activitatea reglementata si nu li se permite sa conduca mai mult de 6 ore fara odihna asa sa fie si la medici , mai ales ca acum au salarii frumoase .
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

"conform colegilor astuia"
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Aveti dreptate. Nu sunt obligati sa faca garzi. Sunt medici care ar vrea sa faca garzi si nu li se aproba. Sunt rezidentii de an mare care ar face garzi dar nu au loc. In plus dupa garda au liber.
Raspunde

John Doe

Acum 4 ani

În primul rând, Dumnezeu să-l ierte. E drama familiei, nu a noastră, a postacilor. În al doilea rând, și medicii sunt oameni, au probleme de sănătate... mor... Oricum un medic are acces la servicii medicale superioare unui muritor de rând. Și nu în ultimul rând, în contextul în care aceste servicii medicale sunt sub orice critică, sintagma nu e deloc un clișeu, mă întreb și eu dacă, nu mai bine se investeau o parte din banii ce se duc pe salarii astronomice ale medicilor , în spitale moderne și
Raspunde

John Doe

Acum 4 ani

... aparatură medicală. Deficitul de medici și asistente ar fi trebuit acoperit cu personal medical din Republica Moldova ori alte zone, nu cu salarii de sute de milioane... net.
Raspunde

bere gratis

Acum 4 ani

Ia spuneti domnilor jurnalisti: stiti cand a facut ultima garda medicul decedat? Nu? Va spun eu: pe 3 iunie. In rest, ramane la aprecierea fiecaruia (inclusiv a voastra) cam cat de mult (dez)informati mai mult sau mai putin intentionat...
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Te admir,Camelia Petre!Sunt de aceeasi parere cu tine!Ma intreb,insa,cati mai gandesc astfel si mai ales cati procedeaza asa?Mi-as dori sa fie cat mai multi!Iti multumesc pentru parerile si sfaturile tale!
Raspunde

.....

Acum 4 ani

păi dacă tot se plâng că sunt epuizati, ca gărzile ii solicită si sunt grele, cand mai au timp sa lucreze la 2 - 3 spitale private.... oare cei care lucrează la privat reusesc sa isi mai ia vreo 2 - 3 joburi? nu , pentru ca intr-adevar sunt epuizati si timpul nu le permite.... Dumnezeu sa il odihnească!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus