X
salvare spital ambulanta (1)

Un medic din Sibiu a murit la 54 de ani. ”Stimaţi guvernanţi, uitaţi-vă în jur… Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”

Un medic din Sibiu a murit la vârsta de 54 de ani, conform colegilor acestuia, după ce i s-a făcut brusc rău într-o excursie.

Un cardiolog din Sibiu în vârstă de 54 de ani, care făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Urgenţe, a murit în timpul unei excursii. ”Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”, întreabă un coleg al medicului guvernanţii.

„Încă o veste tristă acoperă corpul medical, la nici o săptămână de când un medic a decedat. Astăzi, dr. Cătălin Bălan, cardiolog în Sibiu, a plecat lângă cei 45 de medici morţi în gărzi sau după. Condoleanţe familiei! Stimaţi guvernanţi, uitaţi-vă în jur şi încercaţi să vedeţi efectele tergiversării, nepăsării, indolenţei de care daţi dovadă când e vorba de medici. Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar? Iniţiativa privind gărzile de a fi trecute la vechime poate salva sute de vieţi, atât ale medicilor, dar şi ale pacienţilor. Nu lăsaţi timpul sa treacă dacă vreţi să mai aveţi un corp medical de elită”, scrie pe Facebook un coleg al medicului din Sibiu, conform Mediafax.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, care a postat anul trecut o listă cu peste 40 de medici care au murit în timpul gărzilor, cerând autorităţilor ca gărzile să fie recunoscute ca vechime în muncă, scrie că medicul din Sibiu avea 54 de ani şi făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Urgenţe Sibiu.

„A murit astăzi, pe neaşteptate, căzând brusc, într-o excursie. Nu vi se pare nimic neobişnuit, domnilor decidenţi? Nu vă sună niciun clopoţel al raţiunii când citiţi aceste rânduri?”, scrie Livia Davidescu, adăugând că este al doilea medic care făcea gărzi mort în ultimele 8 zile.

„Nu pot să nu mă gândesc la faptul că soţul meu este şi el cardiolog, are tot 54 de ani şi face gărzi! Să mă aştept la tot ce poate fi mai rău? Pentru că face minim 4 gărzi pe lună ca să asigure continuitatea? Pentru că exisăt vid legislativ pe care de 8 luni încoace ne rugăm să îl umple cumva Parlamentul? Domnule ministru al Muncii, aţi spus să aşteptăm 2 săptămâni ca să găsiţi o soluţie! În mod normal, termenul este unul rezonabil. Doar că pentru noi, cei ce facem gărzi, timpul are o cu totul altă dimensiune, din păcate..cea a morţii!”, adaugă medicul.

Cu peste o săptămână în urmă, tot medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, anunţa că lista medicilor decedaţi în gardă se prelungeşte cu încă un nume, după ce doctorul Ştefan Quai din Bihor a murit în timpul gărzii.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

30 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Sa aducă medici din alte tari, dacă cei din România nu sunt destui. Cred ca și dacă nu ar mai pleca nici unul, tot putini ar fi. Deci asta e soluția.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  1) nu esti obligat sa faci garzi deci daca nu mai poti sa faci fata poti sa te retragi.
  2) in toata lumea se fac garzi, unele mult mai haotice ca la noi
  3) doar romanii se cred speciali si aparent nu fac fata
  Este o non stire pe care unii o folosesc in scop politic într-un mod foarte josnic.
  Dumnezeu sa il odihneasca.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vio

  Medicul daca era obosit dupa efectuarea garzii trebuia sa stea ascasa sa se odihneasca , nu sa mearga in excursie la Paltinis pe un drum fotestier cu bicicleta.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Muc the little

    Oh, ba da. Poti muri cazand de pe bicicleta si daca esti tâmplar si daca esti contabil, student la litere, episcop vicar, profesor de desen sau magazioner la” Papiota SRL”
    Faptul ca omului I s-a facut rau, ca era medic, ca facea garzi , ca Dragnea e la mititica nu au legatura cu bicla in cazul asta.
    Medicii au meserie grea, printre cele mai grele, dar in ultima instanta EI SI-AU ALES-O!
    Un medic poate face ” gât ” ca nu are conditii propice efectuarii actului medical, dar daca face garzi si vin 300 de pacienti pe garda in loc de 12 cat poate vedea. …
    Ca nu sunt medici? Sunt. La privat, in America plecati sau in UK, sau in Franta, sau pe te miri unde…
    E criza in sistemul sanitar? Da este.
    Si Tursibul are nevoie de soferi si Groapa de gunoi din Cristian are si asa mai departe.
    Sa nu ne pierdem simt ul realitatii! Sunt probleme dar sa vedem de la caz la caz legatura de cauzalitate intre probleme si tragedii. ….

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Eu

  Tragic, medicul care ingrijeste de inima moare de inima! Bineinteles prin suprasolicitare, stress …
  Sa.i fie amintirea binecuvantata!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristian

  Buna ziua. Ce sunt cu manipularile acestea. Ce legatura are accidentul acestui medic cu serviciile de garda si cu alti medici morti din diverse motive. Acest medic (Dumnezeu sa-l ierte) a murit ieri la Paltinis in timp ce se plimba cu bicicleta si a cazut. Deci…. Ce legatura are moartea lui cu problemele din sistemul medical. Voi presa ati ajuns toata fake news si faceti manipulare la grecu. OTV e mic copil pe langa voi. Preluati o stire fara macar sa o verificati. Unde mai este la voi deontologie. De ce nu scrieti ca acum un medic la urgenta face serviciul asta doar daca vrea si ca ia acum peste 10.000 lei in mana? Nimeni nu ii obliga sa faca garda. Asa ca terminati cu manipularile in masa.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Bun simt si discernamant oamenilor, ca nu sunt D-zei

  Cetatenii se bizuie si isi lasa vietile pe mana doctorilor! Iar UNII dintre ei nu sunt in stare sa-si poarte nici lor de grija….

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian100%

  Dumnezeu să-l odihnească! Totuși nu se poate folosi o tragedie pentru cereri sindicale.Mor și zidari,mor și polițiști, și șoferi mai repede decât ar fi fost normal, așa este viața și nu avem ce face.Dacă ești epuizat te odihnești,nu pleci să faci efort pe munte cu bicicleta sau să petreci cu băutura și să mori în accident.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gh. Serbu

  Fiind un fost prieten al tatălui sau ( regretatul dr. Mihai Balan) ,il cunosc pe Cătălin de când era elev. Un om deosebit, ca și familia din care provenea , un medic și un cardiolog de excepție ! Dumnezeu sa-l odihneasca. In ceea ce privește gărzile și – in general sistemul medical din România – ele sunt așa pentru ca așa doresc toți medicii romani, altcumva ar fi plecat sau ar fii făcut măcar o singura data o greva care sa zgudui dun temelii șandramaua!
  Dr. Gh. Ovidiu Serbu

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alecetromotostivuitoritei

  Nu reiese ca medicul ar fi fost de garda – fiind evident in excursie. De asemena NU REIESE din articol ca ar fi fost in excursie imediat dupa garda. De fapt intreg articolul este o compozitie cretina a unor ziaristi submediocrii. NU REIESE NIMIC CLAR DIN ARTICOL…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cl.anul politic

  Nu e vorba doar de a trece la vechime gărzile. Ar fi bine ca ele să dureze doar jumătate din timpul cât durează acum. Oricât de bine ar fi plătite, oboseala, de la o vârstă, începe să-și spună cuvântul.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  verificati daca nu credeti

  Dar cine e aceasta femeie Lavinia Davidescu ? Căutam pe internet si gasim :1. NUME DAVIDESCU
  2. NUME ANTERIOR KASOVSZKI-BUTAR
  3. PRENUME LAVINIA
  4. DATA NASTERII 17 Decembrie 1969
  5. LOCUL NASTERII Curtici, judetul Arad
  6. CETATENIE Romana
  7. PARINTII BUTAR LIVIA, origine romana
  KASOVSZKI ANDREI, origine slovaca
  8. STARE CIVILA divortata
  9. COPII DAVIDESCU DARIUS, 1996. Mai departe : Dr. DAVIDESCU Lavinia
  Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea
  Str. Izvorului nr.57
  0741141734
  lavinia_dav@yahoo.com. Deci femeia e din Oradea. De ca nu a sunat-o domnul ziarist sa afle detalii despre ce stia acea femeie despre accident, despre garzi, etc ? Ciudate interese ziaristice…

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Doru

  Nu stiu, dar nu cred sa fie obligatorii garzile. Si garzile astea nu se fac pe cuie, nu? Pe de alta parte, nu stiu cum s-o munci intr-o sectie de spital pe parcursul unei garzi, o fi ca la un combinat siderurgic? Or avea norma de indeplinit? Presupun ca nu e o munca fizica extenuanta si mai ai si pauze, nu-i asa??
  Ce-o tot ard astia cu tema asta?? Acum au salarii decente, cum e si normal, sa stea in banca lor si sa-si vada de treaba, sa lucreze fiecare cat poate. Cred ca majoritatea, dupa ce lucreaza o norma la stat, mai fac si garzi, si mai au si un cabinet privat. Vreti sa-i planga cineva de mila ca sunt epuizati?

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Moartea oricarui om este o tragedie!A arunca,insa,anatema asupra sistemului,in acest caz,este o minciuna!Sunt ultimul individ care ar sari in apararea acestor politicieni josnici si lipsiti de caracter dar ce puteau face in acest caz?Sa interzica accesul biciclistilor pe acest drum forestier?De ce nu s-a protestat cand le-au marit salariile peste masura si sa spuna ca vor suferi fratii si parintii lor care vor plati mai mult?Mor zilnic indivizi care nu sunt medici iar unii sunt mult mai tineri!Iar altii sunt ajutati sa-si faca “checkin-ul”de “iscusinta”unor confrati de-ai Dvs.Ori de ce nu protestati cand unii medici intind mana pentru cateva sute desi castiga intr-o luna cat bolnavul respectiv in doi ani?Nu toti medicii sunt ca doctorul Ciomu chiar recunoastem ca sunt si oameni admirabili printre ei dar nu trebuie sa ne lasam manipulati si dusi cu zaharelul ca niste naivi.
  PS-Am fost nu demult la inmormantarea unui prieten preot,trecut la cele vesnice dupa o suferinta indelungata.Tot sistemul este vinovat pentru plecarea lui mult prea devreme?

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Maria

  Dumnezeu sa-l ierte. dar nu mai face-ti atata caz pe seama garzilor , nu a murit in spital, era in timpul lui de relaxare.Acum ar fi culmea daca luam, toate persoanele care decedeaza fiecare la randul lui are stres, munca multa….terminati cu asa zisa epuizare a medicilor.Recomand ca acesti medici sa lucreze in privat la productie sa vada ca lucram 12 ore/zi, inclusiv sambata si uneori si duminica si luam salar doar 2000 lei/luna, si noi nu putem nici sa ne relaxam lucram incontinuu ca nu se opreste masinaria,medicul daca nu are chef nu consulta…,nu vrea garzi nu face , asa ca nu mai tot o dati cati medici mor, vedeti cati necajiti mor si voi nu spuneti nimic despre ei.Rusine medicilor care se plang de munca si de salarii, cred ca sunt epuizati ca toti lucreaza in spitalui de stat si dupa daca nu are cabinet mai lucreaza si la vreo 5 clinici private asa ca….mai vorbiti si de necajitii care mor de munca si de saracie.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  Eu port un respect deosebit pentru medici, însa de ce sa facem discriminare intre oameni, pentru cei ce lucreaza majoritatea timpului de noapte cine le ia apararea? Intrebati farmacistii cati oameni merg si ceara”ceva vitamine” dupa o perioada de lucru in schimburi de noapte?
  Daca e sa se lucreze in sprijinul cetățeanului sa se facă reguli mai clare privind timpul de odihnă sau alte reguli de protectie a muncii pentru toate profesile.
  Dar majoritatea categoriilor de profesii li se rupe de proprii colegi.Sunt cateva categorii care stiu sa isi tina partea(medici, I-tisti, profesori) in rest…

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dan

  Imi pare rau pentru domnul doctor , poate are sotie copii care a ramas fara el, dar ade varul e ca era cam grasut.L-am vazut prin februarie si chiar m-am gandit de ce oare un medic cardiolog nu isi controleaza greutatea si stilul de viata pentru a fi un model si pentru pacienti( la spitalul TBC in urma cu cativa ani aproape toti doctorii fumau).
  Nu putem da vina pe garzi si stres, in Germania medicii nu ies din spital pana la ora 17 si fac garzi grele , in spitalul din Sibiu dupa ora 13 nu mai gasesti un doctor.
  Pacat de el, era inca tanar..

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   In alte tari si profesorii stau pana la orele 16-17 in scoala, dar ce conditii si ce salarii au.. Nu trbuie sa dea meditatii ca dl. presedinte ca sa-si cumpere o casuta…

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alzara 1918

  Articol care aduce multe prejudicii medicilor ; nu folosiți tragedia unei familii in scopuri sindicale . Mai ales in condițiile actuale . Cine are urechi …

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Luca

  Dzeu sa-l odihneasca in pace … Dar , am vazut medici epuizati deoarece aveau cateva job uri . Medic la stat , medic in privat si profesor la facultate . Cativa mai au si cabinet particular . Cred ca ar trebui legiferata activitatea medicilor . Pe langa conflictul de interese care exista , cum poate un medic sa aiba 3 sau 4 job uri ? Cum au soferii de TIR activitatea reglementata si nu li se permite sa conduca mai mult de 6 ore fara odihna asa sa fie si la medici , mai ales ca acum au salarii frumoase .

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
  Aveti dreptate. Nu sunt obligati sa faca garzi. Sunt medici care ar vrea sa faca garzi si nu li se aproba. Sunt rezidentii de an mare care ar face garzi dar nu au loc. In plus dupa garda au liber.

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John Doe

  În primul rând, Dumnezeu să-l ierte. E drama familiei, nu a noastră, a postacilor. În al doilea rând, și medicii sunt oameni, au probleme de sănătate… mor… Oricum un medic are acces la servicii medicale superioare unui muritor de rând. Și nu în ultimul rând, în contextul în care aceste servicii medicale sunt sub orice critică, sintagma nu e deloc un clișeu, mă întreb și eu dacă, nu mai bine se investeau o parte din banii ce se duc pe salarii astronomice ale medicilor , în spitale moderne și

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  John Doe

  … aparatură medicală. Deficitul de medici și asistente ar fi trebuit acoperit cu personal medical din Republica Moldova ori alte zone, nu cu salarii de sute de milioane… net.

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  bere gratis

  Ia spuneti domnilor jurnalisti: stiti cand a facut ultima garda medicul decedat? Nu? Va spun eu: pe 3 iunie. In rest, ramane la aprecierea fiecaruia (inclusiv a voastra) cam cat de mult (dez)informati mai mult sau mai putin intentionat…

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Toma

  Te admir,Camelia Petre!Sunt de aceeasi parere cu tine!Ma intreb,insa,cati mai gandesc astfel si mai ales cati procedeaza asa?Mi-as dori sa fie cat mai multi!Iti multumesc pentru parerile si sfaturile tale!

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  .....

  păi dacă tot se plâng că sunt epuizati, ca gărzile ii solicită si sunt grele, cand mai au timp sa lucreze la 2 – 3 spitale private…. oare cei care lucrează la privat reusesc sa isi mai ia vreo 2 – 3 joburi? nu , pentru ca intr-adevar sunt epuizati si timpul nu le permite…. Dumnezeu sa il odihnească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact