X
salvamont

Un bărbat a căzut în zona Vârfului Podragu. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Un turist a solicitat ajutorul salvatorilor, după ce a căzut undeva în zona Vârfului Podragu, din Munții Făgărașului. A fost alertat și elicopterul SMURD.

Actualizare 18:15 Victima a fost extrasă de elicopterul SMURD prin troliere și se îndreaptă spre orașul Victoria, anunță reprezentanții Salvamont.

Știre inițială.

Potrivit Salvamont Sibiu, bărbatul de 36 de ani a suferit un traumatism la umăr. Acesta nu se mai poate deplasa, atât din cauza traumatismului, cât și din cauza stării de panică pe care o are, astfel că s-a dispus trimiterea unei echipe terestre de salvamontiști de la Bâlea, fiind cei mai apropiați. De asemenea, a fost alarmat elicopterul SMURD Mureș, pentru intervenție rapidă.

„În cazul în care elicopterul nu poate face misiunea, în funcție de starea victimei, se va temporiza evacuarea pacientului pe mâine dimineață,  o retragere din munte pe cale terestră fiind foarte dificilă în condițiile meteo actuale și pe timp de noapte”, a transmis șeful Salvamont Sibiu, Adi David.

Este a treia victimă din ultima săptămână care a alunecat pe zăpadă și s-a accidentat, transmite sursa citată.

 

FOTO: arhiva TS 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    prevenirea accidentelor

    Acum citiva ani in zona lacului Avrig unde ramin acele limbi de zapada,la fel un turist a alunecat si din pacate a murit.Daca in aceasta perioada s-ar face o inspectie a traseelor,care este obligatorie,doar cu un piolet s-ar putea face o urma pe acele limbi de zapada si traversarea lor ar fi mai in siguranta.Dar…..prevenirea!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact