X
daraban kolb fodor

Continental investește 15.000 de euro în Colegiul Independența și dublează numărul de clase de învățământ dual

Conducerea companiei Continental Sibiu a anunțat dublarea claselor de învățământ dual la Colegiul Independența, după rezultatele pozitive înregistrate anul trecut.

Începând cu anul școlar 2019-2020 Continental va avea două clase de învățământ profesional dual la Colegiul Independența, compania dublând astfel numărul de locuri disponibile. O clasă va fi dedicată specializării Electronică și Automatizări, iar cea de-a doua specializării Electromecanică.

”Anul trecut am fost surprinși de numărul mare de elevi care doreau să intre în clasa Continental. În urma unei campanii intense de promovare, precum și a celor peste 80 de vizite în școli, am avut peste 46 de aplicanți pentru 25 de locuri. Pentru că am văzut interes și pentru că suntem conștienți că un astfel de proiect poate avea un impact pozitiv în viața tinerilor, am decis ca pentru anul școlar 2019 – 2020 să înființăm nu una, ci două clase”, a declarat Lăcrămiora Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

În paralel, compania va investi anul acesta în dotarea și modernizarea laboratoarelor și a sălilor de curs de la ”Independența”, alocând 15.000 de euro în acest scop.

Elevii care se înscriu la aceste clase vor învăța trei ani, timp în care vor avea parte de o serie de beneficii: Bursă lunară de 500 de lei, bursă de merit în funcție de rezultate – care în anul școlar trecut a fost între 1000 și 2000 de lei, transport și cazare gratuită, masă gratuită în cantina companiei pe perioada de practică și precontract de angajare oferit imediat după afișarea rezultatelor.

fodor continental

“Primăria Sibiu este partener în programul de învățământ în sistem dual care sprijină concret economia locală, prin instruirea forței de muncă atât de necesară. Ajutăm nu doar declarativ, ci și cu investiții în clădirile celor cinci unități de învățământ care derulează programul. Încurajăm astfel tinerii cu aptitudini practice sa învețe o meserie care să le asigure un viitor decent”, a declarat și Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Înscrierile pentru clasa Continental sunt programate în zilele de 24, 25 și 26 iunie, la Colegiul Independența.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    GUȚĂ

    O firmă de mărimea Continental poate face mai mult pentru învățământul dual din Sibiu.
    Nu neg că și cu bani puțini poți face lucruri mărețe…însă pentru suma de 15000 cei de la Continental cred că primesc înapoi mult mai multă publicitate și apreciere decât sunt dispuși să plătească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact