X
iohannis

Iohannis cere dreptul la vot pentru toți românii. ”Votul ține de esența mecanismului democratic”

Președintele Klaus Iohannis a solicitat astăzi Guvernului să emită un proiect de lege în regim de urgență pentru a se asigura că cetățenii români își vor putea exercita neîngrădit dreptul la vot. Iohannis a spus că va convoca sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a trece acest proiect de lege în actuala sesiune parlamentară. ”Umilințele la care au fost supuși cetățenii români la scrutinul din 26 mai nu trebuie să se mai repede niciodată. Foarte mulți dintre aceștia nici măcar nu au mai apucat să voteze. A fost o situație întâlnită cu precădere în străinătate. Dreptul de vot este unul fundamental și a fost câștigat cu mari sacrificii de poporul român. Votul ține de esența mecanismului democratic”, susține Iohannis.

Iohannis susține că au fost identificate măsurile necesare care trebuie urgent adoptate: Guvernul să elaboreze un proiect de lege care să poată fi adoptat de către Parlament până la finalul actualei sesiuni parlamentare, iar partidele să depună toate eforturile pentru ca acest proiect să îndeplinească toate exigențele electorale. ”Dacă situația o va impune voi cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru ca proiectul de lege să fie adoptat înainte de sesiunea din toamnă a Parlamentului.”, a mai spus Klaus Iohannis.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  De acord cu Iohannis,sa aiba mai multe sectii de votare si trei zile la dispozitie vineri,sambata si duminica!Numai sa nu ne trezim ca daca le oferim conditii si timp suficient sa nu mai vrea sa voteze!Ne bucuram daca diaspora vrea sa si exercite dreptul constitutional de vot!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ???

  Dl. presedinte in ce univers paralel traieste? Toti romanii au drept de vot de multa vreme, de pe vremea cand strabunicul dumnealui nici nu auzise de Palatul Cotroceni… Stam si ne tot minunam… Dar pana cand?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ToTo

  Va rog să cititi, este o parere sinceră !!!!!

  Stimate domnule presedinte, dreptul la vot trebuie exercitat cu buna credință. Toti cetatenii romani au dreptul sa voteze si nu-i opreste nimeni niciunde. Problema dvs este diaspora, aceasta diasporă care pt dvs este ceea ce pt PSD reprezintă Teleormanul, adică prostimea. Dacă Prostimea din Vaslui Teleorman, Ialomița , olt etc voteaza constant PSD si au sectii la discretie, prostimea voastră care voteaza ÎMPOTRIVA PSD se află in diaspora, ei se agita doar in preajma alegerilor. Daca prostimea PSD-ului se bucura zi-de-zi de micile beneficii acordate de PESEDEI – ajutoare sociale, pensii, salarii la boierii de bugetari, prostimea voastră se bucură doar atunci când o ia in freză PSD-ul, nu profita de nimic, ce-i drept nici nu prea merită, că nu aduc nici o contributie țării care i-a format pe banii celorlalti romani, decât reclama negativă (dar reclamă) pe care ne-o fac porcaind romanii si romania pe la televizor in timpul alegerilor. Acesti cetateni romani din diaspora nu doar ca au dreptul dar si obligatia morala sa voteze, unde? Pai unde e mai bine decat ACASĂ, deci apelul nu e huoo PSD ci dragi romani haideti acasa si votati, si pana tot veniti mai cheltuiti si bani prin tara, daca tot va dati
  atat de importanti. Multumesc pentru atentie!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ///

   Bravo, ToTo! Scandulul de la alegeri in diaspora nu face decat deservicii tarii! Asta a dorit dl. Johannis? Nici nu m-as mira daca ar fi adevarat!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  votati pe liste suplimentare!
  votati la medias(sibiu)teius (alba)si turda(cluj)
  si dezlipiti kleberul de pe c.i.
  nu va prinde nimeni,ca nu verificsa nimeni
  AICI E FURTUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact