Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Artiștii care au deschis Jocurile Olimpice: rugăm sibienii să ne facă loc prin Piața Mare

Artiștii care au deschis Jocurile Olimpice: rugăm sibienii să ne facă loc prin Piața Mare

Plasticiens Volants, una din cele mai cunoscute companii de spectacole stradale din lume și care a deschis Jocurile Olimpice din Barcelona în 1992, va susține spectacolul de închidere a ediției de anul acesta al FITTS, în Piața Mare. Reprezentanții companiei cer sibienilor să le facă loc prin Piața Mare.

Jean-Philippe Hemery este regizorul și textierul spectacolului “O lume nebună…” care fi prezentat în Piața Mare vineri, 21 iunie 2019, de la ora 22:00. De asemenea, compania pe care o și conduce va încheia seria spectacolelor de teatru din Piața Mare. Spectacolul din urmă se numește “Leonardo da Vinci - Vise și coșmaruri” și este programat duminică, de la ora 21:45.

După spusele regizorului francez, compania Plasticiens Volants adeseori întâmpină dificultăți în timpul spectacolelor în care trebuie să se deplaseze prin public. Pentru a evita această situație care ar putea încetini spectacolul, francezii îi roagă pe sibieni și pe ceilalți musafiri ai FITS să creeze un culoar de trecere pentru artiști, atunci când este necesar. “Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să facă loc artiștilor pentru mișcare. La 3.000-4.000 de oameni în public poate fi dificilă mișcare și astfel se încetinește acțiunea”, transmite Jean-Philippe Hemery.

regizor trupa jean philipe hamary

Este a patra oară când Sibiul îi găzduiește pe artiștii companiei franceze recunoscută internațional ca fiind una dintre cele mai reputate companii de teatru stradal, conform criticului Octavian Saiu. “Vă mulțumim pentru tot. Ne simțim ca acasă în Sibiu, am avut parte de o primire călduroasă din partea teatrului și a celor implicați. Publicul este extraordinar și ne primește cu căldură”, spune regizorul Jean-Philippe Hemery.

Compania de teatru Plasticiens Volants este recunoscută pentru marionetele ce par să plutească în oraș. Acestea sunt confecționate dintr-o pânză specială, gentilă la atingere umflate cu helium pentru a putea crea aparența zborului. Ele sunt manevrate de artiștii companiei, iar în cadrul spectacolelor acestea coboară din cer și se apropie de public. “Suntem recunoscuți pentru păpușile gonflabile și fragile. Vrem ca tot publicul să poate vedea spectacolul de aceea folosim acesta metodă, în acest mod chiar și cei din rândul al cincilea pot vedea un spectacol grandios. Știm că mai avem de lucrat la expresivitatea marionetelor dar așa evoluăm”, declară francezul.

 

Sursă foto principală: sibfest.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

Noe paranoe

Acum 4 ani

Tanti Denisa, va rog frumos , puteti traduce in limba romana acest pasaj din articol : roagă pe sibieni și pe ceilalți musafiri ai FITS creeze un culoare de trecere... ? ( desigur, proba de bacalaureat la romana este abia pe 1 iulie)
Raspunde

Relucu Giupana

Acum 4 ani

O sa ma feresc si eu de ele, dar pe plaja in Tenerife, ca imi permit! Pripasii o sa se uite in sus poate poate le pica si lor ceva de la bogatii de franceji!
Raspunde

Noe paranoe

Acum 4 ani

Aha, a citit tanti Denisa si a corectat. Acuma puteti sterge postarea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus