X
Alexandru Dumbrava - casa corpului didactic director

Directorul CCD Sibiu, pregătit să dea în judecată Ministerul Educației

Directorul Casei Corpului Didactic Sibiu, Alexandru Dumbravă, spune că este gata să-și apere onoarea în judecată, dacă de la Ministerul Educației nu va primi o soluție de anulare a calificativului nesatisfăcător pe care l-a primit pentru activitatea sa din ultimul an.

Amintim că luna trecută Alexandru Dumbravă a primit calificativul nesatisfăcător de către comisia întrunită la Ministerul Educației Naționale care a analizat rezultatele manageriale ale instituției. Decizia a fost dată pentru anul în care CCD Sibiu a obținut cele mai bune rezultate din țară, reușind să câștige proiecte europene de milioane de euro, benefice în formarea viitorilor dascăli sibieni.

Directorul CCD Sibiu, evaluat nesatisfăcător la București în anul în care instituția a fost cea mai bună din țară. Ce spune ministrul Educației

Pe 24 mai, când s-a aflat la Sibiu, ministrul Edducației, Ecaterina Andronescu, a primit de la mai mulți profesori și directori de școli din județul Sibiu o scrisoare în susținerea lui Dumbravă.

Directorul CCD Sibiu a contestat rezultatele inițiale, însă răspunsul a fost același: „au dat copy-paste”.

L-am întrebat pe Alexandru Dumbravă dacă de la vizita ministrului Educației la Sibiu s-a schimbat situația.

„Nu se întâmplă mai nimic. Probabil, se așteaptă demisia. Am avut vineri o discuție cu dna ministru. A verificat și ea, s-a uitat pe dosarul pe care l-am trimis și mai cu sfert de gură a recunoscut că s-a făcut o mare eroare și nu știe cum să o îndrepte. Când am discutat cu ea mi-a spus că în 2 zile încearcă să găsească cu juristul ca să anuleze rezultatul pe care mi l-au dat la contestație, dar că nu o găsesc. Și că, negăsind-o, ar trebui să se soluționeze problema prin instanță”, spune Dumbravă.

Directorul CCD Sibiu crede că situația va rămâne neschimbată, în sensul că de la Ministerul Educației nu va primi nicio soluție: „În momentul în care mi-a spus că sunt în căutare de soluții juridice, își dau seama că au greșit. Probabil singura sau ultima variantă va fi justiția”.

Întrebat dacă este decis să dea în judecată ministerul în acest caz, Alexandru Dumbravă a răspuns: „Absolut, sunt hotărât. Nici nu am de ce să mă gândesc. Le-am lăsat varianta foarte elegantă, să rezolve ei, să nu mai pierdem timpul și energiile prin tribunale, când sunt multe lucruri de făcut în educație. Dacă nu se poate altfel, chiar e dreptul meu să-mi apăr onoarea”.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Republica Teleormăneană România

  Meritocrație pesede/alde/udmr style!

  Măcar Dl. Dumbravă e într-o companie selectă din care amintesc pe cei mai faimoși: Cioloș e hulit de triada infractională dar e ales lider de europarlamentarii europeni, Kovesi la fel și aproape un popor de oameni au plecat în străinătate pentru că guvernanți nu îi consideră importanți/ valoroși!

  În schimb ce apreciază gruparea infractională ajunge deseori (dar nu suficient de des) la pușcărie: Dragnea, Severin, Năstase, Mazăre, Voiculescu și mulți alții!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iacob

  Da la o inculta își da el dosarul la analizat și de la o idioata retardata așteaptă el calificative?
  Atunci nu mai știu ce sa zic și de el………

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact