Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Viitorul sediu al Tribunalului mai are două variante: pe str. Ocnei sau la Gară

Viitorul sediu al Tribunalului mai are două variante: pe str. Ocnei sau la Gară

Din cele șase oferte depuse pentru închirierea unui spațiu în care să funcționeze Tribunalul și Judecătoria Sibiu, în etapa finală a negocierilor au mai rămas două variante.

Oferta care propunea fostul sediu central al Băncii Carpatica, de pe str. Autogării a fost prima care a ieșit din calcul: a fost depusă cu 28 de minute întârziere față de termenul limită și a fost restituită nedeschisă, arată reprezentanții Tribunalului Sibiu, într-un comunicat transmis redacției Turnul Sfatului. În cursul zilei de joi, comisia de evaluare “a analizat candidaturile ofertanților din punct de vedere al respectării criteriilor din documentația de atribuire, inclusiv răspunsurile la solicitarea de clarificări“ și a respins trei oferte (cele depuse de AS Imob SRL, Imperial Logistic SRL și, respectiv, Development XXL SRL).

În aceste condiții, potrivit reprezentanților Tribunalului, au fost admise la etapa finală a negocierilor două oferte: cea depusă de Casa Albă Independența SA și cea a lui Constantin Șufană, persoană fizică. Prima ofertă propune ca Tribunalul și Judecătoria să funcționeze în fosta clădire de birouri de pe strada Ocnei a întreprinderii Independența. Cea de-a doua ofertă propune ca spațiu de funcționare a celor două instanțe parterul, mezaninul și primele două etaje ale clădirii de pe str. Regele Ferdinand, nr. 4, bloc în care la etajele superioare au fost amenajate locuințe.

Clădirea de pe str. Independenței Clădirea de pe str. Independenței

Urmează negocierile

Criteriul de atribuire a contractului de închiriere ia în calcul prețul ofertat în proporție de 60%, restul de 40 de procente fiind alocate criteriilor tehnice (zona de impozitate, numărul locurilor de parcare, nivelul funcțional/tehnic). “Comisia de evaluare derulează negocieri cu fiecare candidat selectat în parte, într-o singură rundă sau în runde succesive). Participanții nu au dreptul ca, în rundele următoare, să modifice angajamentele asumate, decât în sensul îmbunătățirii acestora. Negocierile se poartă până în momentul în care fiecare participant declară că oferta sa nu mai poate fi îmbunătățită“, este descrisă, în documentația de atribuire, modalitatea de negociere a viitoarei chirii.

Data de la care reprezentanții Tribunalului speră să se mute în noua chirie este 20 noiembrie 2019, dată până la care ofertantul declarat câștigător va trebui să amenajeze spațiile astfel încât să poată fi utilizate de către instanțele sibiene. “Prelungirea termenului este posibilă raportat la complexitatea lucrărilor necesare şi în măsura în care termenul de locațiune pentru actualul sediu al Tribunalului Sibiu va fi prelungit“, se arată în caietul de sarcini al procedurii lansată pentru închirierea noului spațiu.

Pentru chiriile care ar trebui plătite pe anul în curs, Ministerul Justiției a alocat Tribunalului Sibiu suma de 314.000 de lei.

Cea de-a doua ofertă include patru niveluri din imobilul de pe str. Regele Ferdinand. Sursa foto: Google Street View Cea de-a doua ofertă include patru niveluri din imobilul de pe str. Regele Ferdinand. Sursa foto: Google Street View

Un sediu pentru următorii cinci ani

Reprezentanții Tribunalului și ai Judecătoriei Sibiu caută un spațiu în care să funcționeze pe o perioadă de minim cinci ani. Prevăzători – având în vedere dezastrul în care s-a transformat proiectul de reabilitare a Palatului Justiției din Sibiu- magistrații sibieni au în vedere și posibilitatea prelungirii acestui contract. Printre condițiile impuse prin caietul de sarcini pentru selectarea viitoarei chirii (spațiile folosite acum pe Calea Dumbrăvii ar trebui, teoretic, eliberate în câteva săptămâni) se numără o suprafață utilă de aproximativ 4.500 de mp (plus încă cel mult 450 de mp), din care holurile să aibă o suprafață de cel mult 1.000 de mp (dacă acestea sunt mai mari, chiria oricum va fi plătită pentru cel mult 1.000 de mp de holuri). Clădirea care ar trebui să servească drept sediul Tribunalului și Judecătoriei va trebui să fie situată în zonele de impozitare A sau B ale municipiului Sibiu și să aibă o parcare disponibilă cu cel puțin 70 de locuri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

CX

Acum 4 ani

cel mai bine in cladirea alocata de catre primarie palatului copiilor
Raspunde

DNA

Acum 4 ani

Iar vor fi imbogatiti unii din contractele cu statul....
Raspunde

S

Acum 4 ani

Ce birocrație de 2 bani... Dacă oferta întârziată cu 28 de minute (!) ar fi fost cea mai buna? Nu zic ca e, dar dacă ar fi fost? Uite asa își bate statul joc încă într-un fel de banii din taxele noastre, cu reguli din astea rigide.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus