Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, vine la Sibiu, la invitația ULBS

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, vine la Sibiu, la invitația ULBS

Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Institutul de Arheologie al Academiei Române, filiala Iaşi, organizează Masa rotundă „Protecția patrimoniului cultural în România – provocări ale societății contemporane”.

Evenimentul va avea loc în data de 25 iunie 2019, începând cu ora 11:30, în Sala Lucian Blaga, aflată în clădirea Rectoratului ULBS (Bdul. Victoriei nr. 10).

Scopul dezbaterilor este reprezentat de punerea în discuție a rolului instituțiilor statului în protejarea patrimoniului cultural, în combaterea acțiunilor îndreptate împotriva obiectivelor de patrimoniu, anchetarea cazurilor de comerț ilegal cu bunuri culturale și în valorificarea durabilă a patrimoniului cultural național.

Invitatul principal al evenimentului este prof. univ. dr. Augustin Lazăr, de la Universitatea „1 Decembrie 1918” și fost procuror general al României în perioada 2016-2019.

De asemenea, la eveniment vor mai lua cuvântul:

– prof. univ. dr. habil. Sergiu MUSTEAȚĂ (Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă, Chișinău/Institutul de Arheologie, Iași)

– conf. univ dr. habil. Marius-Mihai CIUTĂ (Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu)

Moderator: prof. univ. dr. habil. Sorin RADU (Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu)

La eveniment sunt invitați specialiști din muzee, agenții și direcții ale structurilor centrale și locale, studenții din cadrul programelor de studii în domeniul istoriei și patrimoniului cultural, cât și publicul larg interesat de tema discuției.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus