X
Aleea Filozofilor. Sursa foto: Google Earth

Aleea Filozofilor devine stradă cu sens unic

Una din străzile folosite pentru a “scurta“ accesul în zona centrului istoric al Sibiului va avea sens unic de circulație pe cea mai mare porțiune.

Este vorba de Aleea Filozofilor, care conectează strada Morilor de Piața Armelor și, mai departe, de alte variante de acces în zona centrului istoric al Sibiului. Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Primăriei Sibiu, administrația locală propune modificarea sensului de circulație, astfel încât strada să mai aibă un singur sens de circulație: dinspre Piața Armelor către strada Morilor. Aleea Filozofilor ar urma să mai aibă dublu sens de circulație doar pe porțiunea de câteva zeci de metri dintre strada Morilor și Spitalul de Pneumoftiziologie.

Propunerea Primăriei Sibiu elimină sensul dublu de circulație pe Aleea Filozofilor

Propunerea Primăriei Sibiu elimină sensul dublu de circulație pe Aleea Filozofilor

Prin urmare, odată implementate aceste modificări, centrul istoric nu va mai fi accesibil, cu mașina, dinspre strada Morilor. Administrația locală invită cetățenii interesați să își expună părerile referitor la acest subiect. “Propunerile cetățenilor pot fi înregistrate la Centrul de Informații pentru Cetățeni, în atenția Direcției Tehnice“, se mai arată în anunțul publicat de Primăria Sibiu. În prezent, Aleea Filozofilor are regim de circulație în ambele sensuri pe toată lungimea.

Sursa foto principală: Google Street View

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

17 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  je 32

  Nu inteleg care este scopul acestei masuri si cu ce ne ajuta pe noi, locuitorii orasului, aceasta masura? Ce se urmareste?

  Era un drum foarte util pentru cei din “orasul de jos” care voiau sa ajunga in zona: prefectura, scoala 15, str mitropoliei.

  Altfel o sa se formeze cozi pe strazile principale (ex: sensul giratoriu de la complex Alba Iulia, venind dinspre str Morilor). Stati la cozi dragi romani, ca sunteti obisnuiti cu asta.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dari

  Nu cred ca este o masura buna pentru mine si cei care stau in centru. Cum ajung eu de la piata Cibiu pana pe Mos Ion Roata, fara sa vizitez jumatate de oras?

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silviu

  Trebuie neaparat schimbate cat mai urgent toate persoanele din primaria Sibiu responsabile de circulatie si de parcarile vopsite pe marginea strazilor. Pe langa faptul ca orasul s-a transformat intr-o mare parcare, acum s-a transformat si intr-un mare labirint. Si pentru ce? Pentru a se vopsi locuri de parcare pentru cei care isi tin curtea libera si parcheaza in fata casei. Trebuie angajate persoane cu viziune, cu idei si cu vointa de a rezolva problema parcarilor in asa fel incat sa dispara masinile de pe marginea strazilor si sa nu mai existe strazi cu sens unic decat in cazul a doua strazi paralele pentru fluidizarea traficului si NU pentru a se face parcari.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Vivica Cocean

  Numai lucruri bune se intampla in Sibiul nostru iubit! Felicitari primariei si celor care pun umarul pentru ca orasul nostru sa musteasca de dezvoltare si cultura!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  FB

  O mare aberatie!!! Toata zona adiacenta Pietei Armelor nu va avea acces decat pe la Piata Cibin sau, mai rau, pe la Ramada. Adica, eu care stau in zona, daca merg cu masina pe sos Alba Iulia la Kaufland, va trebui sa ma intorc dand roata pietei Cibin, cauzand si mai multe ambuteiaje la Piata Cibin unde mai ales vara in timpul zilei este mereu f aglomerat.

  Nu exista per ansamblu nicio viziune a sensurilor unice in toata zona centrala. Mai bine ar interzice circulatia masinilor, macar sa stim o treaba si sa scapam de poluare. Asa, doar ne invartim in cerc.

  Spre exemplu, de ce nu se incearca sa se elimine din traficul de tranzit prin zona centrala (axa Tribunei – Konrad Haas – Masarilor este tot mai tranzitata de la an la an)?

  Apropo de Aleea Filozofilor, de cateva zile au pus niste semne de parcare interzisa si ieri, deci duminca, au binevoit sa ridice (nu doar sa amendeze) niste masini. Deci mai nou toate probleme legate de parcare si trafic in oras sunt legate de zona Pietei Armelor, asta dupa ridicarile de masini continue de pe str Cojocarilor. Oare cine s-a mutat in zona??!! :))

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sens unic pe Aleea Filosofilor? De ce? Pentru a avea un singur drum (unul singur!) pentru a ajunge in zona centrala? Si acela blocat zilnic dimineata si la pranz, atunci cand parintii isi iau/duc copiii la scoala la Goga?) Pentru ca oricum este un haos zilnic in zona Bastionului/Ioan Lupas, vin cu trei propuneri care ar rezolva mare parte din aceasta problema. Din pacate, sensul unic pe str. Filosofilor este exact o “solutie” ce nu ajuta aceasta problema:
  1. Prelungirea timpului de verde la semaforul auto pentru iesirea de pe Mitropoliei spre Saguna (in jurul orelor 8:00 si 12:00) pentru a nu se mai bloca aici masinile si cate 20 de minute, atunci cand parintii isi duc/iau copiii de la Goga;
  2. Marcarea a doua benzi de circulatie la iesirea de pe Ioan Lupas spre Mitropoliei (pentru a nu se mai bloca si cei ce vor sa vireze la stanga in coloana celor ce asteapta la semaforul amintit mai sus). Aici oricum este zona in care parcarea este interzisa, ar putea fi foarte usor convertita intr-una cu doua benzi de circulatie;
  3. Modificarea strazii Bastionului (portiunea dintre Ioan Lupas si Tribunei) ca drum cu sens dublu pentru ca cei ce coboara spre str. Kondrad Haas sa nu se mai blocheze si ei in aceeasi coloana de pe Ioan Lupas.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Tom

  Nu este nevoie de sens unic, si iata de ce:
  -oricum un sens din Aleea Filozofilor e parcare non stop, si fara sa fie cu sens unic;
  – nu este o strada cu circulatie intensa, gen Tribunei;
  -cum a mai spus cineva mai sus, daca mergi din zona Terezian – Piata Cibin catre centru, ar trebui sa vizitezi jumatate de oras ca sa ajungi in Piata Armelor sau pe Mitropoliei, deci poluare in plus. Nu e vina noastra ca in centru sunt multe institutii de interes public, la care cetatenii trebuie sa ajunga cumva, plus masinile de curieri, livrari si aprovizionare. Nu exista alte posibilitati sa ajungi in zona aceea, gen transport in comun sau pista de biciclete. Asta este situatia, foarte multi sibieni folosesc masinile si taxiurile ca sa ajunga in centru. Complicarea acestei situatii nu va determina pe nimeni sa renunte la masina.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Emil

  Pe strada Panzarilor cum se mai poate ajunge? Prin Vasile Aron? Nebunie curată, cum este de astfel toată aceasta administrație a D-nei Feodor.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nelutu

  ,,Zona centrala istorica a Sibiului a fost nominalizata pentru inscrierea pe lista patrimoniului mondial UNESCO ” este motivul . Ce nu ne spune primaria , daca si eu ca persoana fizica voi fi pe lista ! Voi avea pasaport UNESCO ? Am crezut ca fiind sași la conducere vom trai ca in Germania ! M-am inselat : sasu’ daca nu-i prost,nu-i sas ! Dar ,apropo : cind a fost aleasa primarita, ca nu stiu sa fi fost alegeri ! Sau functia asta se mosteneste ? Gen ,, von ” ,,Sir”,,Lady ” ?

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  castravete

  Probabil ca la primarie si la comisia tehnica se face selectie dupa iq redus. Pentru ca alta explicatie nu am pentru enormitatea pe care o propun. Poate ar fi mai bine sa ridice din nou zidurile de aparare ale sibiului ca sa nu mai intre picior de om in orasul de jos.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cine scapă va vedea

  Este SADISM pur, se urmareste evident crearea de ambuteiaje, sa stea cat mai mult masinile in trafic, sa produca noxe, sa imbolnaveasca oamenii, sa moara oamenii batrani, sa le ia casele pe bani putini. Exact ce se urmareste si cu aberatia de sistem ce colectare a gunoiului. De fapt nu e o aberatie, e un plan satanic . Batranii vor gresi cu colectarea, vor fi amendati si cei care nu vor muri de suparare sau de la gazele nocive din primul plan, vor fi executati silit si li se vor lua casele pe nimic

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Barac Horațiu

  Cineva din primărie și din FDGR ia bani mulți pentru așa zisa “fluidizare a traficului” , noi suntem de vină că nu dam in judecată primăria pentru haosul creat în traficul de mașini, încă de pe timpul lui Iohannis ( vezi sensul unic de pe Calea Dumbrăvii și cel de pe Andrei Șaguna )
  Dacă nu au viziune să cheme specialiști din afară

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  aaa

  Cum poti sa faci un sens unic la o strada paralela cu alta cu acelasi sens (Morilor)?
  oricum A Filozofilor este de fapt o parcare pentru ca e moca in comparatie cu parcarea cu plata de pe Morilor care este goala.
  Daca au cap minte la ce le-ar trebui?

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibiu= incompetenta

  Probleme in oras vazute de mine ieri:

  1.
  parcari cu marcaje facute peste nisip si mizerie nici o pregatire preliminara :parcare Cedonia
  Chiar nu se putea inchide parcerea sa se faca cum trebuie?

  2.
  Plombarea pe Calea Poplacii facuta de amatori ,praf praf praf.
  Chair nu sunteti in stare sa asfaltati drept.

  3.Mizerie peste tot :Mihai Viteazu mergi pe jos si e plin de mucuri ,ambalaje si alte porcarii.

  4.Peste tot mazgaleli pe pereti si alte prostii scrise .

  5.
  Camerele din giratorii functioneaza sau nu ?

  Se circula haotic si nu se iau masuri .

  Asta e doar de ieri.

  Eu personal m-am saturat ca banii sa mearga la firme incompetente si receptia lucrarii e de toata jena .

  Voi din primarie nu verificati cum fac astia lucrarile sau sunteti toti cumparati ????

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Normalitate

  Strada extrem de circulata: spital tbc, grădiniță, șomaj, cei care vin și pleacă din Piața Cibin, asigurarea salubrizarii în zonă (care nu este în aceeași zi pt. toate străzile adiacente), numeroasele acțiuni care au loc în incinta bisericii din cadrul spitalului TBC… toate acestea se desfășoară folosind doua sensuri de circulație, avand în vedere ca un sens este permanent folosit ca parcare atât de riveranii care nu au posibilitate să tina masinile în curțile proprii cât și de cei care au treaba in zona. Deci se circula cu masina pe trotuare fără nici o problema. În final o decizie logica și necesara care vine cu întârziere. Însă mai bine mai târziu decât niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact