Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Blumenpfarrer: Gușterița înflorește, într-un proiect inspirat din Germania

Blumenpfarrer: Gușterița înflorește, într-un proiect inspirat din Germania

Aproape 400 de buchete de flori vor fi crescute și, ulterior, vândute, în cadrul unui nou proiect născut la Gușterița. Cu banii obținuți, este ajutată comunitatea locală.

Doi preoți din Sibiu continuă pentru al doilea an consecutiv să dezvolte un proiect inedit pentru comunitatea locală pentru a le demonstra oamenilor că Biserica nu înseamnă doar slujbe. Blumenpfarrer este denumirea proiectului, aflat la a doua ediție în Gușterița și care este în căutare de voluntari. „Plantăm flori pentru ca în toamnă să le putem valorifica pentru alte proiecte sociale și culturale. Cine iubește florile și implicarea în societate?”, face apel preotul Alexandru Ioniță.

„Când am trăit în Germania, am văzut că în Biserica Evanghelică există așa-numiții Blumenmönche - sunt călugări care trăiesc acolo și care se ocupă numai de flori - ajută la creșterea și îngrijirea lor. Pe mine m-a impresionat mult acest lucru și anul trecut împreună cu Radu Gârbacea, care e preot în Turnișor, am început să facem ceva asemnător, dar desigur la un nivel mult mai mic: să cumpărăm răsaduri de flori, să le creștem și ulterior să le vindem. Toate florile sunt crizanteme de diferite culori. În îngrijirea lor ne ajută și oameni din Gușterița. A fost o experiență frumoasă, de aceea am decis să continuăm ideea”, ne-a spus preotul Alexandru Ioniță.

fllori 2

flori 1

În acest an, inițiatorii proiectului planifică să crească aproape 400 de ghivece de flori. Acestea vor fi vândute ulterior prin intermediul bisericii sau a paginii de Facebook a parohiei din Gușterița.

„Oamenii au fost foarte bucuroși anul trecut să cumpere de la noi florile în loc să meargă la piață. Toată investiția vine prin intermediul Asociației Dia.Logos, iar scopul este să implicăm oamenii din comunitate. Cu banii obținuți din vânzări - aproximativ 4.000 de lei - organizăm diferite activități pentru copiii din Gușterița; spre exemplu, anul trecut am cumpărat instrumente pentru cei din trupa locală Gypsy Jazz. Oamenii văd astfel că se mai întâmplă ceva în jurul bisericii, nu numai slujbe religioase”, conchide preotul Ioniță.

CITIȚI ȘI: „Dă-i de GUSTerița”. Premieră la Sibiu: O casă veche transformată în muzeu, unde copiii vor învăța să gătească

CITIȚI ȘI: „Hai la drum cu bicla”: 4 ore de biking și picnic, organizate de preoții din Gușterița pentru copii de 1 iunie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

scena9

Acum 4 ani

O MICÁ CORECTURÁ VÁ RUGÁM : ase vedea "Biserica Evaghelică" - mai lipseste litera "n"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus