Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Proiect cu fonduri europene: programări on-line la Spitalul Județean

Proiect cu fonduri europene: programări on-line la Spitalul Județean

Consiliul Județean Sibiu a demarat un proiect susținut din fonduri europene nerambursabile în cadrul căruia să faciliteze accesul on-line al sibienilor la serviciile spitalelor, dar și la documentațiile altor servicii publice. Totodată, în cadrul proiectului va fi actualizată și Strategia de dezvoltare a județului.

Eliminarea cozilor din spitale și simplificarea relației cu publicul începând cu februarie 2021, sunt printre obiectivele proiectului denumit “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu – Strategia 2030”.

Reprezentanții CJ Sibiu au început să îl implementeze de luna trecută, finalul fiind preconizat în februarie 2021. Conform Danielei Cîmpean, președinta CJ Sibiu, dezvoltarea soluțiilor tehnice în domeniul sănătății sunt o prioritate a acestui proiect. Website-urile celor trei spitale din subordine (cel Județean, cel de Pneumoftiziologie și cel de Psihiatrie) vor fi actualizate și dezvoltate și în beneficiul pacienților, promit autoritățile. Spre exemplu, programările se vor putea face online, eliminând cozile din fața cabinetelor medicale. Analizele medicale vor putea fi verificate online cu ajutorul unei aplicații prin scanarea unui cod. Accesul la dosarul medical va putea fi făcut online, inclusiv pentru medici, care vor avea nevoie însă de acceptul pacientului sau al aparținătorilor, unde este cazul. Aceste modificări ale sistemului de sănătate nu presupun reducerea numărului de angajați, dar nici creșterea lui.

Alte componente: actualizarea strategiei, instruirea personalului

Conform proiectului “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu – Strategia 2030”, obiectivele sunt creșterea accesului online la serviciile publice gestionate de Consiliul Județean Sibiu, simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației și arhivarea digitală. Se urmărește de asemenea creșterea nivelului de competență a personalului Consiliului Județean Sibiu și intuiților subordonate acestuia și dezvoltarea capacității de planificare strategică și fundamentare a deciziilor la nivelul CJ Sibiu.

La nivelul planificării strategice și fundamentarea deciziilor se vor elabora analize diagnostic privind starea socială, economică, de mediu și administrativă la nivelul județului Sibiu. Se vor organiza consultări asupra documentele strategice propuse cu Consiliul Consultativ, structură creată prin proiect formată din instituțiile publice de la nivelul de județ, ONG, ULBS și alte instituții private.

Valoarea proiectul este de aproximativ 4.000.000 de lei proveniți din fonduri europene nerambursabile. Instituțiile implicate în dezvoltarea proiectului sunt Consiliul Județean Sibiu și Asociația Română de Transparență.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus