X
s-au-afisat-rezultatele-la-evaluarea-nationala-32674

Rezultate Evaluarea Națională 2019 în Sibiu: 69 note de 10 și 1.413 note mai mici de 5

Astăzi au fost publicate rezultatele de la cele trei probe a examenelor de Evaluare Națională 2019 – matematică, limba maternă și limba română. În total, elevii sibieni au obținut 69 note de 10 – cele mai multe la matematică (37) și la limba română (30).

La proba de matematică, Colegiul Național „Gh. Lazăr” a reușit cea mai bună rată de promovabilitate datorită rezultatelor elevilor. Tot rata de 100% a fost obținută și la alte școli, dar în condițiile în care numărul elevilor înscriși la examene a fost mai mic de zece: Școala gimnazială „Bathory Istvan” Mediaș, Școala gimnazială Blăjel și Școala gimnazială Curciu. La această probă cele mai multe note au fost între 5 și 5,99 (528 de note) și între 6-6,99 (482 note).

La proba de limba maternă au fost obținute două note de 10 – un elev de la Colegiul Național „S. von Brukenthal” și un elev de la Școala gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu. Cele mai multe note sunt de 9 (85), 8 (76) și 7 (57). Rata de promovabilitate de 100% a fost obținută de elevii de la Școala gimnazială Apoldu de Sus și de la Școala gimnazială „Bathory Istvan” Mediaș.

În ceea ce privește proba de limba română, cele mai mari note le-au obținut elevii de la Colegiul Național „O Goga”, Colegiul Națională „Gh. Lazăr”, Școala gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu și Colegiul Național „S. von Brukenthal”. La această probă cele mai multe note au fost de 9-9,99 (626); 8-8,99 (567) și 7-7,99 (408).

În total, la Evaluarea Națională 2019, în județul Sibiu au fost înscriși 3.001 elevi, dintre care 2.099 au avut medii peste 5, adică a fost obținută o rată de promovabilitate de 75,72%; 228 de tineri nu s-au prezentat, iar unul a fost eliminat. În total, la cele trei probe, elevii sibieni au obținut 1.413 note mai mici de 5.

REZULTATELE COMPLETE LE PUTEȚI VEDEA AICI

Media obţinută la Evaluarea Naţională (EN VIII) este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal.

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

În baza notei obţinute la evaluarea naţională, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   jonyjon

   Exact asta voiam sa zic si eu. 15 copii de la Goga au sub 5 la mate.
   Lazar are media tuturor mediilor 9.41, Goga are 7.71, sub Bruk, scoala din Poiana Sibiului, Nicolae Iorga si altele.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ion ionescu

  Problema e ca exista in judet scoli unde nimeni nu a luat medie de trecere iar o treime dintre elevi nu s-a inscris la evaluare ori a picat cu brio. Asta trebuie sa ne dea serios de gandit. Trist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact