X
chinezi

Cum e văzut Sibiul de cea mai mare agenție de presă din China

Xinhuanet, cea mai mare agenție de presă din lume, scrie zilele acestea despre o serie de evenimente din Sibiu. Agenția notează faptul că președintele Institutului Confucius a semnat un nou acord cu China în ceea ce privește medicina, iar o companie chineză prezintă un spectacol în Muzeul din Dumbrava.

Constantin Oprean tocmai a semnat un acord privind cooperarea cu medicina tradițională Chineză. Oprean a vorbit despre implicațiile acestui acord dar și despre modul în care sibienii pot înțelege cultura chineză.

“Cultura este sufletul unei țări și al unei națiuni. În viitorul apropiat vom experimenta farmecul medicinei chineze din România. Dezvoltarea rapidă în China nu numai că a rezolvat problema alimentelor și a îmbrăcămintei, a și construit țara în cea de-a doua cea mai mare economie din lume. Daca doriți să înțelegeți China de astăzi, trebuie să mergeți în China pentru a vedea cu ochii voștri”, declară Constantin Oprean, președintele Institutului Confucius din Sibiu, în presa chineză

În plus, în 23 iunie, Sibiul a fost iluminat cu 20 de seturi de felinare colorate provenite din orașul Zigong, recunoscut pentru cultura lanternelor. Zigong este un spectacol unic, care ajută la înțelegerea culturii Chineze. Pentru acest eveniment 12 membri ai echipei specializate în acest tip de decorațiuni au lucrat mai mult de 20 de zile pentru a pregăti panourile cu LED.

Jiang Yu, ambasadorul chinez în România, a declarat la ceremonia de deschidere că schimburile între oamenii celor două țări au reprezentat întotdeauna o accepțiune mai largă a publicului și o influență socială, față de alte domenii. Frumusețea spectacolului oferit de Zigong a fost apreciat în Sibiu mai ales de copii, conform  Xinhuanet.

“Spectacolul de lanterne din această seara este dincolo de imaginația oricui”, a declarat un cuplu, în timp ce copilul lor le cerea să meargă în China pentru a vedea mai multe felinare, transmite presa chineză.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ochiu de la cucuvea

  Xinhuanet, cea mai marie …..schimburile între oameni celor două țări ….. înțelegerea culturii Chineze.
  Trei citate din articol. Și da, bacalaureatul la română este in 1 iulie

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  yyy

  “acord privind cooperarea CU medicina tradițională Chineză.” ok…
  institutele Confucius sunt, in lume, varful de lance al spionajului chinezesc, pentru cine are urechi sa auda

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact