Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Turul Ciclist al Sibiului va debuta pe 3 iulie. Se anunță o competiție aprigă

Turul Ciclist al Sibiului va debuta pe 3 iulie. Se anunță o competiție aprigă

Ediția a noua a Turului Ciclist al Sibiului va debuta peste o săptămână, pe 3 iulie, în Centrul istoric al orașului de pe Cibin. Competiția va aduna la start 21 de echipe, care vor avea parte de un traseu variat, ce oferă șanse atât sprinterilor, cât şi cățărătorilor. Ediția a noua a Turului Ciclist al Sibiului se va desfășura pe parcursul a cinci zile, va debuta miercuri, 3 iulie cu tradiționalul Prolog în Centrul Istoric. Joi, 4 iulie cele 21 de echipe vor porni din Sibiu într-un tur ce va trece prin Tălmaciu, Săliște și Ocna Sibiului, finalul va avea loc pe Bulevardul Victoriei, din Sibiu. Vineri, 5 iulie cicliștii vor parcurge 140 de kilometri în Transfăgărășan, în cea mai înaltă ascensiune a Turului Sibiului. Sâmbătă, 6 iulie, în ultima zi sprinterii vor porni din Păltiniș și după 170 de kilometri vor ajunge în Piața Mare.

O competiție aprigă

Două echipe continentale, două naționale și 17 grupări de nivel continental se vor afla la start. Androni Giocattoli Sidermec dorește să își confirme succesele din ultimele ediții dar toți cicliștii știu că o victorie în Sibiu poate însemna drumul spre ciclismul mondial. . Columbienii Egan Bernal și Ivan Sosa, câștigătorii din 2017 și, respectiv 2018, fac acum spectacol în culorile celor de la Team Ineos. Gazprom Rusvelo, Team Illuminate, CCC Development Team sau Adria Mobil vor încerca să detroneze echipa lui Gianni Savio, iar rutieri precum Attila Valter, Aleksandr Vlasov sau Aleksey Rybalkin au șanse să îmbrace tricoul galben la finalul competiției. România va fi reprezentată de echipa națională și de două grupări continentale: Team Novak și Giotti Victoria. Reprezentativa României îi va avea în componență pe doi dintre ce mai în formă cicliști români ai momentului: Eduard Grosu (victorie în Turul Sibiului 2017) și Serghei Țvetcov (locul 3 în 2015). De la cursa sibiană nu vor lipsi Emil Dima (Giotti Victoria), unul dintre cei mai talentați tineri cicliști români, Daniel Crista (Giotti Victoria), cel mai bun spinter din Turul Sibiului 2016, sau Eduard Novak (Team Novak), președintele Federației Române de Ciclism.

Green Day Kids, King of the Mountain și Biciclete Cochete

În Piața Mare în 2 iulie și 4 iulie pe Bulevardul Victoriei va avea loc o nouă ediție a concursului Green Day Kids. Copii cu vârste între 6 și 18 ani se pot înscrie în Piața Mare în 2 iulie de la ora 18:00. Probele sunt de îndemânare printre jaloane, contratimp, teste de cultură generală și multe alte surprize. În 6 iulie de la ora 13:00, pe șosea dar si pe macadam, de la Curmatura Ștezii la Păltiniș, se vor afla cei de la King of the Mountain 2109. Înscrierile se fac pe kingofthemountain.ro. În 7 iulie de la ora 18, doamnele și domnișoarele sunt invitate în Piața Mare la o nouă ediție a Bicicletelor Cochete, culorile predominante vor fi alb și negru. Vor fi organizate mai multe evenimente dedicate femeilor, inclusiv plimbarea până în Parcul Sub Arini. Turul Ciclist al Sibiului a debutat în 2011, fiind inclus încă de la prima ediție în calendarul UCI, la categoria 2.1. Din 2013, Turul Sibiului a devenit cursă de categorie 2.1, din acel an nume importante ale ciclismului mondial aflându-se la start: Primoz Rogljic, Chris Horner, Davide Rebellin, Stefan Schumacher, Egan Bernal, Janier Acevedo. În anul 2018, câștigătorul Turului Sibiului a fost columbianul Ivan Sosa, care ulterior s-a transferat la Team Ineos. Turul Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Consiliului Județean Sibiu. Mai multe detalii despre Turul Ciclist al Sibiului puteți găsi pe site-ul oficial, ciclism.sibiu.ro și pe pagina de Facebook a competiției.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus