X
culinar_Muzeul_ASTRA_arhiva (1)

Atelier culinar cu elemente din China, deschis astăzi la Muzeul ASTRA

Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței aduce astăzi la Muzeul ASTRA un atelier culinar cu un meniu bogat în elemente din îndepărtata China, în paralel cu bucate tradiționale din Mărginimea Sibiului.

Șase maeștri în artă culinară, cinci pedagogi şi un student de la Institutul Tehnic de Turism şi Comerţ din Changzhou, vor găti astăzi, începând cu ora 16, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Wang Jing, Wei Zhou Ping, Due Yue Hong, Yuan Shi Ping, Liu Qi și Ge Ze Wei, pe numele lor, care vor pregăti  felii din carne de porc, gătite la abur, cu boabe ,, distilate’’, pui fiert feliat, creveți de cristal, țelină prăjită, ouă cu castraveți, cartofi tocați cu ardei verde, tăieței prăjiți cu sote de legume și carne, supă tofu, pastă de fasole roșie prăjită în untură.

????????????????????????????????????

De cealaltă parte, bucătăria tradițională din Mărginimea Sibiului va fi reprezentată de Chef Alin Barabancea, ambasadorul Regiunii Gastronomice Sibiu. Împreună cu familia Mitrea din Tălmaciu și reprezentanți ai Facultății de Științe Agricole (Universitatea Lucian Blaga din Sibiu), Chef Alin Barabancea va pregăti pomana porcului, gustări tradiționale cu pastă de jumări, untură de porc mangalița, platouri cu brânzeturi.

Alin Barabancea_sursa arhiva personala

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact